Pasajul Basarab nu are făcută recepţia finală, afirmă Sorin Oprescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
pasaj
pasaj

Pasajul Basarab nu are recepţia finală făcută, la aceasta urmând să fie chemaţi şi cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC),  a declarat edilul Sorin Oprescu.

Primarul general a precizat că rezultatele tuturor testelor realizate la pasaj au fost favorabile, inclusiv cel al unui test suplimentar care a fost cerut de un profesor de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi care a avut loc miercurea trecută.

La pasajul Basarab mai sunt necesare finisaje şi lucrări la unele instalaţii, la staţia de tramvai de pe podul hobanat şi la căile de acces către aceasta.

Citeşte şi:

Elena Udrea atacă decizia deschiderii Pasajului Basarab: Oprescu se comportă ca orice aşa-zis şmecher de România,crede că poate construi pe lângă lege

Deschiderea pasajului a declanşat o serie de controverse, în special  din partea celor de la Inspectoratul de Stat în Construcţii care au reclamat  faptul că deschiderea circulaţiei pe pod ar fi fost ilegală, punct de vedere susţinut şi de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. "Conform legii, Inspectoratul de Stat în Construcţii este instituţia statului responsabilă cu verificarea calităţii în construcţii. Darea în folosinţă a unei construcţii de asemenea anvergură fără verificarea de siguranţă din partea instituţiei de stat abilitată constituie un precedent extrem de grav", spun reprezentanţii societăţii civile.

Citeşte şi:

Cine l-a învins pe Băsescu, asigurând victoria lui Oprescu?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel