Pasajul Basarab, inaugurat cu un scandal din partea Inspecţiei de Stat în Construcţii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
pasaj
pasaj

Pasajul Basarab s-a deschis sămbătă traficului pietonal, după o așteptare de ani buni de la demararea lucrărilor. Totuși, pentru edilul Capitalei acest eveniment pare a-i da o nouă bătaie de cap, deoarece specialiștii de la Inspecţia de Stat în Construcţii spun că nu se poate circula pe pod pentru că nu s-a făcut recepţia lucrărilor, iar răspunderea va fi a celor care au dat avizul de deschidere a pasajului.

Marele eveniment care a fost amânat de mai multe ori este atacat atât de Prefectura Bucureşti, cât şi de specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC).

Surse din cadrul instituţiei spun că niciun inspector nu a participat la recepţia lucrărilor aşa cum este normal la o astfel de lucrare cum este Basarabul care a ajuns să fie cunoscut drept cel mai lat pod urban din Europa şi cel mai mare din Capitală.

„ În condiţiile în care nu se respectă procedurile prevăzute prin lege şi se încalcă regulamentul de recepţie a lucrărilor, orice folosire a pasajului este periculoasă“, au precizat sursele citate, scrie Adevărul.

De altfel, De Ce News, a scris despre unele probleme care s-au constatat la testele de rezistență ale podului, încă din 5 iunie.  Atunci, noi semnalam că în urma  testelor efectuate rezultatele au ieșit prost, urmănd ca după aceasta să fie reluate măsurătorile, pentru a exclude orice posibilă eroare. Iată că ce semnalam noi atunci pare a se confirma de către instituțiile abilitate ale statului.

Mai mult, spealiştii susţin că podul nu poate fi deschis circulaţiei atâta timp cât nu se cunosc nici rezultatele testelor de rezistenţă ale podului. Mai mult, pentru graba cu care a anunţat inaugurarea şi în lipsa tuturor avizelor, edilul şef al Capitalei riscă să fie acţionat în instanţă.

Citește și:

Cutremur în Capitală: podul Basarab a căzut la primul test. O nouă verificare, în această săptămână

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel