Pasagerii unui avion, evacuați de urgență pe un aeroport din New York
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pasagerii unui avion, evacuați de urgență pe un aerport din New York / Foto: Pixabay
Pasagerii unui avion, evacuați de urgență pe un aerport din New York / Foto: Pixabay
Pasagerii unui avion au fost evacuați de urgență pe un aeroport din New York.

Cei 78 de pasageri aflaţi la bordul unui avion a fost evacuaţi "de urgenţă", sâmbătă după-amiază, imediat după aterizarea pe aeroportul La Guardia din New York, din cauza comportamentului unui pasager care a fost arestat, a anunţat compania Republic Airways, informează Agerpres, citând AFP.

Aeronava, un Embraer E-175 care a decolat din Indianapolis cu destinaţia La Guardia, "a declarat o urgenţă şi a aterizat... fără incidente ca reacţie la comportamentul unui pasager aproape de încheierea zborului", a declarat compania într-un mesaj transmis AFP.

"La ieşirea de pe pista activă, avionul s-a oprit pe o cale de rulare şi a efectuat o evacuare de urgenţă, ca măsură de precauţie", a precizat Republic Airways, adăugând că "pasagerul implicat în incident a fost reţinut".

Un purtător de cuvânt al companiei nu a dorit să ofere detalii cu privire la comportamentului pasagerului. Contactată de AFP, conducerea aeroportului din New York nu a răspuns imediat.

Avion rusesc, prăbușit în regiunea Tatarstan

Un avion L-410 s-a prăbuşit duminică în apropierea unei localităţi din regiunea Tatarstan, 19 persoane pierzându-şi viaţa, iar alte trei fiind rănite, informează agenţia de ştiri Interfax care citează o sursă, relatează Reuters.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat că la bordul avionului se aflau 23 de persoane, conform agenţiei de presă RIA.

Arabia Saudită: Cinci răniți în urma unui atac asupra unui aeroport din sud-vestul țării

Un atac a rănit uşor cinci persoane vineri pe aeroportul din Jizan, în Arabia Saudită lângă frontiera cu Yemenul, potrivit presei oficiale saudite, notează AFP.

"Un proiectil ostil a căzut pe aeroportul Regele Abdullah", potrivit unui comunicat al Coaliţiei pentru restabilirea legitimităţii în Yemen, citat de agenţia oficială de presă saudită (SPA) care nu a oferit mai multe detalii.

Mai multe atacuri recente au vizat ţinte saudite. Acestea au fost atribuite forţelor houthi care luptă împotriva coaliţiei conduse de Arabia Saudită în Yemen pentru a reinstala guvernul destituit. Miercuri, patru muncitori au fost răniţi după ce coaliţia a interceptat o dronă încărcată cu explozivi care viza aeroportul saudit Abha, a raportat media de stat.

Aceste patru persoane au fost lovite de resturile dronei, a precizat coaliţia, potrivit SPA. La 31 august, acelaşi aeroport a mai fost lovit de o dronă care a rănit opt persoane şi a avariat un avion civil. Situat în munţii din sud-vestul regatului, oraşul Abha este o destinaţie populară pentru turiştii saudiţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel