Pasageri înjughiați la Tokyo. Atacator: Am început să simt că vreau să ucid femei care arată fericite
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pasageri înjunghiați la Tokyo / Foto: Pixabay
Pasageri înjunghiați la Tokyo / Foto: Pixabay
Un tânăr din Japonia a înjunghiat zece persoane într-un tren, la Tokyo.

Atacatorul care a înjunghiat 10 persoane într-un tren de navetiști din Tokyo era supărat când vedea femei care „arată fericite” și dorea să le omoare, informează presa japoneză, citată de Mediafax.

Poliția l-a arestat pe bărbatul în vârstă de 36 de ani într-o altă zonă din Tokyo, după ce înjunghiat, vineri, 10 persoane într-un tren de navetiști din Setagaya, un district din vestul orașului, scrie Reuters.

Ce le-a spus suspectul polițiștilor



O studentă a fost rănită grav, în timp ce celelalte 9 victime au răni mai puțin grave. Ziarul „Sankei” scrie că suspectul ar fi spus poliției: „Am început să simt că vreau să ucid femei care arată fericite în urmă cu șase ani”.

Poliția nu a mai dat detalii despre atac și nu se știe deocamdată dacă bărbatul a mai atacat și alți oameni în trecut.

Pasagerii au intrat în panică și au fugit din vagoanele trenului

Un martor a spus că pasagerii au început să intre în panică și să fugă din vagoane, relatează Agerpres. O altă persoană care a fost prezentă la fața locului a spus că a văzut pasageri mânjiți de sânge care coborau din mijlocul de transport în comun, în timp ce personalul trenului cerea asistența unui medic și ruga ca pasagerii care aveau la ei prosoape să vină la fața locului.

Tânărul a fugit de la locul incidentului care a avut loc în apropierea stației Seijogakuen. Acesta a intrat într-o consignație și a spus că a obosit de la atât alergat, iar managerul magazinului a sunat la poliție pentru că bărbatul avea pete de sânge pe cămașă. Linia de tren cu pricina este una folosită de navetiști și merge în principal pe la suprafață, însă are și câteva secțiuni subterane, unde s-a și produs atacul. Poliția nu a comentat incidentul și nu a pus la dispoziție alte detalii în afară de cele expuse în articol.

Atacurile violente sunt rare în Japonia, dar au existat o serie de atacuri cu cuțitul de către agresori necunoscuți victimelor. În iunie 2008, un bărbat a intrat cu un camion în mulțime, în popularul cartier Akihabara, apoi a sărit din vehicul și a început să înjunghie pietonii. A ucis 7 persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel