Partidul Verzilor din Germania vrea să pună taxă pe carne: Mâncăm prea multă carne. E sănătos pentru climă să mâncăm mai puțină
„Ar trebui să mâncăm mai puțină carne în general”, a spus ministrul federal german al alimentației și agriculturii.
Ministrul federal al Alimentației și Agriculturii din Germania, Cem Özdemir, (Verzii) i-a acuzat pe germani că au mâncat prea multă carne, iar această consecință ar trebui remediată cu o taxă pe carne.
„Ar trebui să mâncăm mai puțină carne în general și să ne asigurăm că provine de la animale care sunt ținute într-o manieră adecvată speciei”, a spus el pentru t-online. Acesta sfătuiește „adaptarea consumului de carne la posibilitățile planetare și în interesul sănătății noastre”.
Özdemir a spus că cei care mănâncă mai puțină carne au un efect pozitiv asupra societății, adăugând: „Este mai sănătos și mai bun pentru climă și ajută la situația alimentară globală, deoarece zonele de care aveam nevoie anterior pentru cultivarea hranei pentru animale se eliberează.”
Ministrul a înaintat propunerea de a descuraja consumul de carne și a propus o taxă pentru îmbunătățirea îngrijirii animalelor. Özdemir vrea să implementeze și reforme în agricultură.
„Actualul sistem de creștere a animalelor se bazează în primul rând pe cât mai multă carne produsă la preț redus”, a spus Özdemir. „În cele din urmă, toată lumea pierde – fermierii, animalele, clima și mediul”, a mai spus el.
În același timp, acesta a criticat partenerii de coaliție de la FDP. El a spus că a prezentat mai multe propuneri pentru finanțarea reformelor zootehnice, dar aceștia au respins aceste propuneri, scrie RMX.
Scholz, în favoarea extinderii UE și mai mult către est: „Este un avantaj pentru noi”. Cancelarul german vrea și dispariția dreptului de veto
Faptul că Uniunea Europeană continuă să se lărgească spre est este un avantaj pentru noi toţi, a afirmat Scholz într-un discurs la Praga privitor la viitorul Europei.
El a evocat a o Uniune Europeană cu 30 sau 36 de state, mult diferită de Uniunea noastră actuală.
În această Uniune lărgită, diferenţele între statele membre vor creşte în termeni de interese politice, putere economică sau sisteme sociale (...). Acolo unde astăzi este necesară unanimitatea (în sânul UE), riscul ca o singură ţară să le împiedice cu veto-ul său pe celelalte să avanseze creşte cu fiecare nou stat membru, a explicat Olaf Scholz.
În acest context, el a propus o trecere graduală la luarea deciziilor cu majoritate în politica externă comună, dar şi în alte domenii, precum politica fiscală.
Şeful executivului german şi-a reafirmat sprijinul pentru propunerea preşedintelui francez Emmanuel Macron de creare a unei comunităţi politice europene.
Subliniind dimensiunea geopolitică a procesului de extindere a UE, el a afirmat că realpolitik trebuie să însemne implicarea prietenilor şi a partenerilor cu valori comune şi sprijinirea lor pentru a fi puternici în competiţia globală prin cooperare.
Ceea ce lipseşte, totuşi, este un schimb periodic la nivel politic - un forum în care şefii de stat şi de guvern din UE şi partenerii noştri europeni să se întâlnească o dată sau de două ori pe an pentru a discuta probleme cheie care afectează continentul nostru ca întreg, precum securitatea, energia, clima şi conectivitatea, a insistat cancelarul german (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News