Partidul GERB a câștigat alegerile din Bulgaria
Autor: Eduard Pascu | Publicat pe: 27 mai 2019 / 10:06
WhatsApp
Partidul GERB, al lui Boiko Borisov, a obţinut cele mai multe votur
Partidul GERB, al premierului Boiko Borisov, a obţinut 30,77% din voturi în alegerile pentru Parlamentul European desfăşurate duminică în Bulgaria, cu peste cinci puncte procentuale mai multe decât opoziţia socialistă, arată datele transmise luni, la ora locală 07:00 (04:00 GMT) de Comisia electorală centrală de la Sofia, după numărarea a 62% dintre buletinele de vot, transmite luni novinite.com.

Partidul Socialist bulgar (BSP, de opoziţie) a obţinut 25,01% din sufragii, iar pe poziţia a treia s-a plasat Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi, partidul minorităţii turce, cu 13,73% din voturi.

În preferinţele electoratului bulgar urmează VMRO, partenerul GERB în coaliţia guvernamentală, cu 8,06% din voturi, şi noua formaţiune proeuropeană Bulgaria Democrată, cu 6,9% din voturi.

Bulgaria deţine în Parlamentul European un număr de 17 mandate, indiferent dacă Regatul Unit va părăsi sau nu Uniunea Europeană.

Alături de alegătorii bulgari, cetăţenii din alte 20 de state membre ale Uniunii Europene au votat duminică în cadrul alegerilor europarlamentare. În primele trei zile ale scrutinului, organizat în perioada 23-26 mai, şi-au exprimat dreptul de vot alegătorii din Olanda, Marea Britanie, Irlanda, Republica Cehă, Letonia, Malta şi Slovacia.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro