Partidele de stânga din Germania cer scoaterea în afara legii a formațiunii AfD chiar în momentul în care aceasta crește în sondaje
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Membrii partidelor de stânga din Germania, inclusiv cei din SPD, cer scoaterea în afara legii a formațiunii Alternativa pentru Germania ( AfD).

Membrii Social-Democraților (SPD) și ai Partidului de Stânga (Die Linke) cer interzicerea partidului conservator Alternativa pentru Germania (AfD) chiar în momentul în care acesta se ridică în sondaje, stârnind temeri că Germania, care se mândrește că este democratică, va încerca să interzică complet unul dintre cele mai mari partide din țară.

Dorothea Marx (SPD), deputată în parlamentul statului din Turingia, este unul dintre politicienii care solicită interzicerea partidului AfD. Ea a spus că adunarea de stat din Turingia trebuie să acționeze rapid.

Aceasta a mai precizat că că, deși numeroase filiale de stat ale Oficiului pentru Protecția Constituției monitorizează partidul, este logic ca statul să ia măsuri suplimentare.

„Următorul lucru logic este o procedură de interzicere”, a subliniat politicianul SPD. Potrivit lui Marx, ar fi posibilă și interzicerea asociațiilor individuale de stat. „Ura și agitația AfD nu mai trebuie echivalate cu libertatea democratică de exprimare”.

Conducerea AfD a avertizat de mult că blocul de guvernământ de stânga liberal al țării va lua măsuri pentru a interzice complet partidul. Având în vedere popularitatea crescândă a AfD, cu partidul urcând la 16% în sondaje, cel mai ridicat nivel de până acum, multe dintre aceste partide rivale ar dori ca partidul de opoziție să fie îndepărtat complet din sistemul democratic.

Ideea că interzicerea unui partid pentru a salva democrația este răspândită în cercurile de stânga ale Germaniei. Cu toate acestea, AfD a susținut că nimeni din partid nu a susținut vreodată principii antidemocratice. 

Pe măsură ce întreaga conducere politică a Germaniei a trecut să impună sancțiuni Rusiei din cauza războiului din Ucraina, AfD a făcut eforturi ca Germania să redeschidă conducta Nord Stream 2 și să repare orice daune. Sectorul industrial al Germaniei depinde foarte mult de energia rusă ieftină, iar inflația în creștere amenință tulburările politice. Drept urmare, politicienii ar putea încerca să îndepărteze partidul înainte ca acesta să devină popular, deoarece criza economică riscă să se agraveze, scrie RMX.

Biden şi Scholz au criticat din nou anexarea regiunilor ucrainene de către Rusia

Joe Biden şi Olaf Scholz au condamnat din nou anexarea a patru regiuni ucrainene de către Federaţia Rusă, în cadrul unei convorbiri telefonice. 

Cei doi lideri au afirmat de asemenea că ameninţările nucleare recente ale Moscovei sunt "iresponsabile", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit.

Scholz şi Biden au convenit că utilizarea de arme nucleare ar avea "consecinţe extraordinar de grave pentru Rusia", a spus purtătorul de cuvânt.

Potrivit Casei Albe, cei doi lideri şi-au subliniat angajamentul continuu de a trage Rusia la răspundere pentru "acţiunile sale brutale" şi pentru a oferi securitate şi asistenţă economică Ucrainei (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel