Parteneriat istoric: Administrațiile spitalelor din București și Paris şi-au dat mâna, în slujba pacienţilor
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
ASSMB și AP-HP au încheiat, în premieră, un acord-cadru de cooperare internațională.

Cele 19 spitale bucureștene și 38 de spitale din capitala Franței pot acum iniția schimburi de experiență, de bune practici și de personal și vor putea derula proiecte comune de formare profesională și de cercetare. Asta pentru că Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și Assistance Publique - Hôpitaux de Paris (AP-HP) au semnat, în premieră, un Acord-cadru de cooperare internațională, care deschide calea unui parteneriat deschis și direct între cele 19 spitale din cadrul ASSMB și cele 38 de spitale universitare administrate de AP-HP.

Moment istoric

Documentul, care marchează un moment-cheie în relațiile dintre comunitățile medicale din cele două capitale, a fost semnat de Oana Sivache, director general adjunct al ASSMB, și Florence VEBER, directorul Direcției Relații Internaționale din cadrul AP-HP. Acordul-cadru menționează faptul că două instituții au interese comune și obiective științifice, academice și profesionale similare, care vizează excelența în domeniul asistenței medicale.

În acest context, cele două instituții își exprimă intenția de a stabili și dezvolta proiecte de colaborare în domeniile îngrijirii medicale, cercetării clinice, formării profesionale și managementului spitalicesc. Concret, ASSMB și AP-HP vor promova intens schimburile de bune practici și de personal între spitalele pe care le administrează, în special în domenii precum chirugia generală, activitatea de transplant, hematologia, adictologia, oncologia pediatrică și pentru adulți.

Acordul, anunțat astăzi printr-un comunicat oficial, a fost precedat de semnarea, la sfârșitul săptămânii trecute, a unui acord de cooperare între Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca, administrat de ASSMB, și AP-HP, având în vedere și colaborarea de tradiție care există de mai mulți ani între spitalul bucureștean și Spitalul Charles-Foix din Paris.

Sub coordonarea Dr. Amina LAHLOU, care conduce secțiile de Geriatrie și de Boli Neurodegenerative din cadrul Spitalului Charles-Foix, la Spitalul Sf. Luca s-a finalizat recent, cu succes, proiectul internațional „Îmbunătățirea calității îngrijirii pacienților cu patologii cronice”.

ASSMB finanțează și coordonează administrativ 19 spitale ale Primăriei Capitalei, dar și peste 600 de cabinete din unitățile de învățământ.  Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti este organizată şi funcţionează în baza Legii Administraţiei Publice Locale nr. 215/2001, republicată cu modificările şi completările ulterioare, în baza prevederilor OUG nr.162/2008 privind transferul ansamblului de atribuţii şi competenţe exercitate de Ministerul Sanãtãtii cãtre autoritãţile administraţiei publice şi a Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr.378/2008.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel