Parlamentul, VOT pe legea carantinării. Amendamentele IMPUSE. Budăi ATACĂ: "Dezastruos"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Potrivit unor surse, Parlamentul va trece legea carantinării propusă de Guvernul Orban, însă a impus câteva amendamente. 

Conform surselor B1 TV, Parlamentul votează legea propusă de Guvernul Orban în ceea ce privește carantinarea și izolarea, însă cu amendamente. 

Astfel, se mențin sancțiunile pentru cei care nu respectă regulile, Direcțiile de Sănătate Publică pot dispune prelungirea carantinei, iar carantina s-ar reduce la 24 de ore.

În plus, după ce se stabilește că o persoană trebuie să intre în izolare, această durată a izolării se va stabili în funcție de simptomele pe care le are persoana respectivă, de modul în care se simte, dar nu s-au stabilit momentan anumite perioade pentru această izolare, însă cu siguranță se va face și acest lucru.

Proiectul de lege se află încă în Comisia Juridică și ulterior, în urma unui raport, proiectul va ajunge și în plenul Camerei Deputaților care se va întruni în această seară, atunci când vor fi făcute și anunțurile oficiale.  

Ce spune Marius Budăi despre acest proiect de lege

"Am citit proiectul inițial și mi se pare extrem de grav. Din punctul meu de vedere, are o serie se atacuri la drepturile și libertățile omului și cu siguranță trebuie amendat. Eu cred că prudența și respectarea unor reguli sunt importante în orice pandemie.  Este un proiect extrem de important pentru viitor, de aceea trebuie să fim foarte atenți la ce drepturi și ce libertăți limităm. Oricum, proiectul nu trebuie să rămână în forma trimisă de Guvern, care, în paranteză fie spus, are greșeli și de formă  și de fond, de la lipsa punctuației și așa mai departe. Proiectul este dezastruos", a declarat Marius Budăi, în direct la B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel