Parlamentul României numește noul președinte al ANRE
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 19 apr 2023, 07:07
WhatsApp
Facebook Parlamentul României - Camera Deputaţilor
Facebook Parlamentul României - Camera Deputaţilor
Plenul reunit al Parlamentului României va numi miercuri, 19 ianuarie 2023, noul președinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să numească miercuri mai mulţi membri ai conducerii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, printre care şi preşedintele instituţiei, conform Agerpres.

Începând cu ora 13, deputaţii şi senatorii se reunesc în şedinţă de plen comună pentru a alege, prin vot, preşedintele, un vicepreşedinte şi doi membri în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

Comisiile de specialitate ale Parlamentului au avizat favorabil, marţi, candidaţii pentru aceste funcţii.

Pentru funcţia de preşedinte al ANRE candidează George Niculescu, pentru funcţia vacantă de vicepreşedinte - Gabriel Andronache şi Nagy-Bege Zoltan, iar pentru cele două funcţii de membru în Comitetul de reglementare al ANRE sunt candidaţi Sorin Bumb, Cornelia Sulger, Florenţiu Grigore Vintilă, Adrian Borotea, Daniel Bogdan şi Radu Florin Porumb.

George Niculescu, susținut pentru șefia ANRE

Candidatul pentru funcţia de preşedinte ANRE, George Niculescu, este susţinut de partidele din coaliţia de guvernare. El este în prezent secretar de stat, din partea PNL, în Ministerul Energiei.

În şedinţa de miercuri urmează, de asemenea, să fie supusă dezbaterilor şi votului solicitarea Ministerului Apărării Naţionale privind obţinerea aprobării prealabile pentru iniţierea procedurii de atribuire a contractelor aferente unor programe de înzestrare a armatei, printre care achiziţionarea unor submarine.

MApN a solicitat aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru iniţierea procedurilor de atribuire aferente următoarelor programe de înzestrare: "Vânătorul de mine", "Submarin împotriva ameninţărilor de suprafaţă şi subacvatice", "Modernizare nave purtătoare de rachete".

Un alt document care va fi discutat în această şedinţă este scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat participarea Ministerului Afacerilor Interne la Misiunea Uniunii Europene din Armenia, pe parcursul anului 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?