Urmărește emisiunea live
Parlamentul a modificat taxa de solidaritate astfel încât OMV Petrom să o plătească. Alexandru Nazare (PNL) a propus amendamentul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Deoarece Ordonanța prin care s-a introdus taxa de solidaritate a fost scrisă greșit, iar OMV Petrom de la care Statul voia să ia bani nu se încadra, Parlamentul a decis să o modifice printr-un amendament propus de senatorul PNL, Alexandru Nazare.

Prin amendamentul propus de Alexandru Nazare (senator PNL și fost ministru de Finanțe) și asumat de către Coaliție (PSD-PNL-UDMR) s-a introdus un nou alineat care arată modul de calcul, de fapt, al cifrei de afaceri.

'Amendamentul la PLX128/2023 (Contribuția de Solidaritate) propus de mine a fost preluat de Coaliție și a fost votat în unanimitate în comisia de buget și adoptat astăzi în plenul Camerei Deputaților.

Amendamentul reglementează justa așezare a sarcinii fiscale în plata contribuției de solidaritate, echitatea și transparența în piață. Acesta vizează clarificarea modului de determinare a ponderii activităților în cifra de afaceri în viziunea actului normativ intern și în lumina actului de drept UE.

În lipsa introducerii acestor prevederi de natură procedurală prin care să se stabilească modalitatea concretă de stabilire a contribuabililor ce intră sub incidența actului normativ, legea ar fi putut fi aplicata într-o manieră discriminatorie față de contribuabilii pe același segment al pieței, discriminarea fiind generată de structura modului de afacere a fiecărui contribuabil în parte (unii având un model de afacere constituit dintr-o activitatea corespunzătoare unui singur CAEN, alții având mai multe activități pe CAEN-uri multiple), ci nu de faptul că unii au beneficiat sau nu de creșterea conjuncturală a prețurilor.

Clarificarea legislativă își propune să evite deci, aplicarea neunitară a reglementărilor naționale și implicit Unionale și cu riscul iminent de distorsiune a pieței concurențiale la nivel intern și Unional, având în vedere că economiile naționale sunt interconectate.

Mulțumesc colegilor din PNL și din toate partidele Coaliției pentru sprijin! Dumnezeu să ajute și să protejeze România!', a scris Alexandru Nazare, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel