Parlamentarii au votat creștinește: De ce fumatul este un păcat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fotografia este preluată de pe site-ul cuvânt-ortodox.ro
Fotografia este preluată de pe site-ul cuvânt-ortodox.ro
Recent, parlamentarii au votat legea prin care fumatul este interzis în spațiile publice. În dogma creștină, fumatul este un păcat.

Pe cuvant-ortodox.ro, este publicat un articol despre păcatul fumatului. "Omul a pervertit placerile simturilor. Pentru miros si gust a descoperit si trage in piept aproape tot timpul un fum acru si puturos, «tamaindu-l» astfel mereu pe diavol, cu acest fum strica aerul din locuinta sa si din afara ei, si mai intai de toate se imbiba cu aceasta putoare el insusi: fumul in­ghitit mereu actioneaza nu doar asupra sanatatii fizice, ci si asupra subtirimii simtirii inimii, impartasindu-i caracterul trupesc, grosolania, impatimirea simturilor" este citatul de la începutul articolului, care descrie fumul de țigară. 

Sfântul Ioan din Kronstadt a spus, potrivit sursei citate, "Tutunul slabanogeste sufletul, inmulteste si intareste patimile, intuneca ratiunea si distruge sanatatea, pricinuind o moarte inceata. Mania si intristarea sunt urmarile imbolnavirii sufletului prin fumat".

Pe site-ul citat este și un sfat, pentru a putea scăpa de fumat. Poate fi valabil pentru cei cărora le este îngrădit dreptul de a fuma liberi: "Este neaparata nevoie ca omul sa vrea din ras­puteri sa scape de acest narav pacatos, ce duce la pierzare. Trebuie sa se pocaiasca de acest pa­cat si sa se spovedeasca cu frangere de inima".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel