Data publicării:

Pariul Elenei Cristian despre bugetari. Provocare pentru noul ministru de Finanțe: Va avea curajul să facă o asemenea mișcare?

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Elena Cristian
Elena Cristian
Elena Cristian, analist DC Business, a intervenit la România TV unde a vorbit despre sporurile pe care le primesc bugetarii. 

Bugetarii angajați în gestionarea fondurilor europene beneficiază de sporuri de până la 50%. Premierul Marcel Ciolacu nu este mulțumit de această situație, deoarece nu toți bugetarii sunt și performanți.

În cadrul intervenției la România TV, Elena Cristian fost întrebată dacă aceste sporuri ar trebui acordate pe criterii pe performață.

„Să știi că nu doar sporurile pentru fonduri europene există în sistemul bugetar. Există și sporul de calculator, sporul de stat pe scaun, sporul de soarele bătut în ochi, sporul de jaluzele care nu au fost trase până la capăt. Sunt multe sporuri, vreo 30-40.

Sunt foarte multe stimulente. De exemplu, angajații de la Finanțe primesc stimulente pentru colectarea banilor la buget, de parcă jobul lor ar fi să taie iarbă în parc, adică nu ar fi jobul lor să verifice că legea este implementată cum trebuie și că toți oamenii din țară asta își plătesc impozitele și taxele. Și măcar dacă ar face-o, dar nu o fac.", a spus Elena Cristian. 

 

„Pun pariu că toate aceste cheltuieli nu se vor reduce"

 

Elena Cristian se îndoiește că va avea loc o analiză reală privind sporurile, în sistemul de stat, și este de părere că aceste sporuri salariale și alte beneficii vor rămâne neschimbate. 

„Sigur că va exista o astfel de analiză, cum au mai existat. Eu o să pun pariu aici, public, că nu se va întâmpla nimic și că aceste sporuri, și multe altele, vor rămâne în sistemul de stat unde, atenție, salariul mediu este cu până la 40% mai mare decât salariul mediu din sistemul privat. Pun pariu că toate aceste cheltuieli nu se vor reduce.

Guvernatorul spunea că trebuie reduse cheltuielile pentru că altfel te vei împrumuta până nu o să mai poți, tu, statul român, tu, Ministerul de Finanțe. Se va continua așa în campania electorală.

Vom vedea cine va fi viitorul ministru de Finanțe, cum va fi configurat viitorul Guvern și dacă cineva în țara asta va avea curajul să facă o analiză și să-i plătească pe cei 1.4 milioane de bugetari după criterii de performanță și nu după recomandările politice și alte recomandări de acest fel.”, a spus Elena Cristian la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel