Părinții fără copii cer schimbarea Legii Adopțiilor. Avem 60.000 de orfani, din cauza birocrației
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Alianța pentru Sănătate din România susține demersul Asociației SOS Infertilitatea prin care, în numele miilor de cupluri hipofertile din România care își doresc să adopte, solicită autorităților române ca legea adopțiilor să fie schimbată în așa fel încât procesul de adopție să fie unul eficient și rapid.

În prezent, Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.273/2004 privind regimul juridic al adoptiei in Romania se afla in circuitul de aprobare legislativa la Camera Deputatilor.

In Romania exista 67.000 de copii potential adoptabili, insa doar 1.200-1.700 sunt adoptati pe an din cauza procedurii extrem de greoaie si de cronofage.

La fiecare sase ore un bebelus este abandonat intr-o maternitate in Romania, insa in aceeasi Romanie multe dintre persoane isi vad expirand atestatul de familie apta sa adopte (acesta este valabil un an, dupa care trebuie reinnoit) fara sa li se prezinte in acest timp un singur copil adoptabil.

“Orice copil adoptat intr-o familie in care regaseste afectiune si grija vizavi de cresterea si educatia sa este un castig pentru societate si pentru normalitatea lumii in care traim. Sustinem simplificarea procedurii de adoptie nu numai in numele miilor de cupluri din Romania care isi doresc sa initieze procedura de adoptie dar si in numele copiilor care au dreptul la o familie si al societatii in general care are nevoie de oameni sanatosi din toate punctele de vedere.” subliniaza Cristian Hotoboc, presedinte Alianta pentru Sanatate din Romania.

“Solicitam simplificarea procedurii prin care copiii in mod evident abandonati de catre parintii biologici sa fie rapid declarati adoptabili si sa poata avea parte de afectiune si de echilibru intr-o familie care si-i doreste. De asemenea, ne intrebam care este baza legala care permite ca cetatenii romani care isi exercita drepturile de libera circulatie si de libera stabilire pe teritoriul Uniunii Europene, garantate de tratatelele europene, sa fie discriminati in accesul la adoptia unui copil roman.” mentioneaza Alina Lazar, presedinte Asociatia SOS Infertilitatea, membru Alianta pentru Sanatate din Romania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel