Părintele Visarion Alexa: De vreme ce ai posibilitatea să te păstrezi sănătos, trebuie să faci asta
Părintele Visarion Alexa a transmis, joi, un mesaj de pace.
Părintele Visarion Alexa a transmis un mesaj de pace, pentru că oricum suntem încercaţi din toate părţile, iar ura dintre noi nu ne salvează, ci ne pierde.
„Există o vorba românească foarte potrivită: Nu-l pune pe Dumnezeu să mestece în mămăligă în locul tău. Cere-i lucrurile imposibile. De vreme ce ai posibilitatea să te păstrezi sănătos, trebuie să faci asta. Să nu-i cerem lui Dumnezeu să se ocupe el de toate lucrurile, pentru că avem la îndemână multe instrumente să ne păstrăm sănătatea și să îi protejăm pe cei din jurul nostru.
Biserica întotdeauna a susținut medicii, medicina, știința. Poate, uneori, nu au fost într-o simfonie totală. Dar și religia și știință, oneste amândouă, au fost mereu pentru binele omului. Omul trebuie să fie în prim-plan. Iar acolo unde omul suferă sau i se întâmplă ceva, acolo se întâmplă un eșec de fapt. De aceea, trebuie să credem în puterea științei, în puterea medicilor”, a spus preotul Visarion Alexa, joi, la Antena 3.
„Trebuie să avem nădejdea că vom trece peste acest moment greu, vom reveni la viață noastră liniștită și calmă, cu toți cei dragi”, a mai spus Visarion Alexa, adăugând: „Trebuie neapărat să facem ceva pentru acești oameni care suferă. Se moare foarte repede de COVID și aproape că nu ai timp să faci ceva concret pentru omul respectiv, să îl ajuți, fie și sufletește.”
Bilanț coronavirus. Peste 20.000 de oameni sunt în spitale, 1.881 la terapie intensivă
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 13.197 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 194 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Până joi, 46.430 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 415 decese (228 de bărbați și 187 de femei), din care două anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.
Dintre cele 415 decese, trei au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 ani, două la categoria de vârstă 30-39 ani, 14 la categoria de vârstă 40-49 ani, 39 la categoria de vârstă 50-59 ani, 106 la categoria de vârstă 60-69 ani, 145 la categoria de vârstă 70-79 ani și 106 la categoria de vârstă peste 80 ani.
370 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 32 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 13 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
Au fost raportate două decese anterioare intervalului de referință, survenite în județul Bacău, în luna septembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 413 decese.
Din totalul de 415 pacienți decedați, 365 erau nevaccinați și 50 vaccinați. Cei 50 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 30-39 de ani și peste 80 de ani. 46 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 4 pacienți nu au fost raportate comorbidități.
În spitalele din țară numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.249. Dintre acestea, 1.881 sunt internate la ATI.
Din totalul pacienților internați, 459 sunt minori, 424 fiind internați în secții și 35 la ATI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News