Părintele Vasile Ioana, de la bise­rica Sf. Nicolae „Dintr-o zi”, despre secretul căsniciei fericite
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Părintele Vasile Ioana, de la bise­rica Sf. Nicolae „Dintr-o zi”, a fost întrebat care este secretul unei căsnicii.

”O căsnicie reuşită este o căsnicie fericită. Şi, din proprie experienţă, vă spun că pentru asta sunt trei secrete. Primul: trăiţi în adevăr! Fără acesta nu există căsnicie fericită. Este esenţial ca celălalt să ştie absolut totul despre tine, despre acţiunile tale, despre gândurile tale. Dacă se instalează în cuplu demonul suspiciunii, totul devine un război rece, cu multe victime!

Al doilea, entuziasmaţi-vă de calită­ţile partenerului şi minimalizaţi-i defectele. Vorbiţi cu drag celorlalţi despre virtuţile şi abilităţile minu­natei voastre soţii sau ale extraordina­ru­lui vostru soţ. Iar când apare între voi ceva neplăcut, păstraţi tăcerea, n-o co­municaţi în afară; nu vă plângeţi altora, care cel mai adesea nu vă vor înţelege, vă vor judeca sau vor râde de proble­mele voastre. Ai ceva de stins, stinge totul în sobă, nu în afara ei. Altfel, e pericol de incendiu!

În fine, ultimul se­cret este să urci împreună cu pere­chea ta spre Dumnezeu. Rugaţi-vă împre­ună, mergeţi la aceeaşi biserică, alegeţi să vă spovediţi la acelaşi duhovnic, par­­ticipaţi la evenimente culturale şi pe­treceri împreună, împărtăşiţi-vă nou­tăţile, frământările, aspiraţiile. Nu vă construiţi o lume paralelă! Fugiţi de activităţi sau pasiuni de care v-ar fi ruşine să-i vor­biţi partenerului! Dacă aţi ales să trăiţi împreună, faceţi asta de­plin, nu cu jumătăţi de măsură”, a spus preotul Vasile Ioana într-un interviu pe Claudiutârziu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel