Părintele Nicolae Dima a spus ce mai face Ecaterina: Mă bucur că trebuie să vă dau vești bune! / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Părintele Vasile Ioana
Sursă foto: Facebook Părintele Vasile Ioana
Părintele Nicolae Dima a spus care este starea de sănătate a fiicei sale, Ecaterina.

Părintele Vasile Ioana a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj video din partea părintelui Nicolae Dima, tatăl Ecaterinei, fetița care s-a confruntat la finalul anului trecut cu o problemă de sănătate iar acum urmează o recuperare la o clinică din Germania.

„Mă bucur că trebuie să vă dau vești bune! Ecaterina este o luptătoare, ne dă niște lecții extraordinare de tenacitate și de rezistență mie, soției mele, medicilor și terapeuților care o îngrijesc. De când suntem la această clinică de lângă Dresda, Ecaterina a făcut pași foarte mari. După stabilizare, s-a pus problema recuperării contactului cu realitatea, a recuperării stării conștiente.

Tehnic vorbind, Ecaterina e ieșit din comă, dar ea nu este conștientă de ceea ce este în jurul său. Încetul cu încetul ea își recuperează simțurile. Auzul a fost primul recuperat, aude, recunoaște voci, ne răspunde uneori la comenzi simple, ne răspunde uneori prin mici semne și e foarte bucuroasă să asculte piesele ei muzicale favorite. I le dăm foarte puțin, pentru că, altfel, se activează emoțional foarte puternic.

Lucrează terapeuții la mobilitatea corpului, la simțul tactil, se face foarte multă muzico-terapie, se face și fizioterapie, terapie cu obiecte și așa mai departe.

Copilul acesta ne dă niște lecții extraordinare. Este foarte puternică și sunt sigur că rugăciunile și gândurile bune o susțin! Vă mulțumesc din suflet!“, a spus părintele Nicolae Dima.

La începutul lunii noiembrie, anul trecut, Ecaterina, fiica părintelui Nicolae Dima de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București a intrat în comă în urma unei tumori cerebrale. Medicii au reușit să extirpeze chistul și i-au salvat viața micuței, însă recuperarea acesteia este destul de anevoioasă. 

Drept urmare, părinții s-au mobilizat și au reușit să o transfere pe Ecaterina la o clinică din Germania, acolo unde primește îngrijire medicală de specialitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel