Paradoxul USL. Când se vor despărți PSD și PNL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
antonescu
antonescu

Crin Antonescu a declarat la Realitatea TV că Uniunea Social Liberală se va rupe dacă programul guvernării va fi dus cu bine până la capăt.

”Prevederile din programul de guvernare isi dezvăluie o inspiraţie mai mult de stânga aşa cum le-ati prezentat, dar sunt multe si de dreapta- scăderea fiscalităţii chiar la prima strigare, reducerea costului muncii, a CASS; astea sunt măsuri liberale. Eu, deşi ţin foarte mult la identităţi, as pune programul sub semnul unei dozări farmacetuice intre stanga si dreapta. E un program de consens prin care incercăm să aşezăm temelia unei construcţii care să dureze. Dacă ne vom duce la capăt acest program, dacă va fi bine, atunci ne vom despărţi (PSD şi PNL), acesta e micul paradox şi aşa e normal. Unii dintre noi, dupa 2016 vor fi la guvernare in continuare, si vom avea garantia ca ce am construit până atunci nu va mai fi dărâmat.”, a spus Antonescu

 Pe de altă parte, despre guvernarea cu PDL invocată de Vasile Blaga, Crin Antonescu a hotărât că PNL nu ia în calcul această variantă. ”Sunt tulburat, am auzit de multe ori povestea asta, dar de fiecare dată, formula ortodoxă era "fără Antonescu". Or dnul Blaga era un pic ostenit după lansare (n.r. candidatilor ARD), or chiar se fac paşi. Din punctul meu de vedere, va trece multă vreme şi va depinde de exercitiul guvernării ca PDL să fie o opozitie credibilă. Cred că sunt lucruri de discutat cu opozitia, incepând cu modificarea Constituţiei. Să nu rămână dnul Blaga cu impresia greşită: PNL, cu mine cu tot, guvernează cu PSD, cu PC, cu USL, asta e limpede. Nu, cum să luăm în calcul o guvernare cu PDL? Să ne batem joc de oameni?”, a spus Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel