Data publicării:
PARADOX. Radu Gănescu: Sute de pacienți ar trebui să intre pe tratament, dar NU POT. Vâlcu: O NEDREPTATE!
Radu Gănescu (COPAC) a vorbit despre situatia bolnavilor cronici dupa 18 luni grele de pandemie.
Din păcate, vedem că evoluţia pandemiei, sau cel puţin a valului patru, este în creştere şi numărul paturilor de spital sunt din ce în ce mai puţine pentru pacienţii cronici, astfel ca toate aceste intervenţii amânate cu siguranţă le vom vedea în perioada următoare într-o creştere mare de pacienţi care vor avea nevoie să vină către serviciile medicale şi nu ştim dacă aceste spitale vor putea să îi primească. Încă există un număr mare de pacienţi COVID care ocupă aceste secţii de spitale. Încă sunt spitale care se transformă în spitale COVID, se închid pentru pacienţii cronici. Această evoluție nepredictibilă ne dă un semnal de alarmă. (...)
Toate aceste efecte negative - închiderea spitalelor pentru pacienţii cronici, medicamentele care aşteaptă lista de aprobare de peste 4 luni, pacienţi cu hepatite care încă nu au intrat în tratament şi sunt amânaţi - și vreau să fac o paranteză aici... Noi avem un program de screening pe hepatite plătit din fonduri europene şi s-au descoperit câteva sute de pacienți care ar trebui să intre în tratament, dar nu putem să îi băgăm în tratament pentru că nu s-au aprobat încă, ceea ce este un paradox. Ne plătesc europenii bani să facem screening şi noi nu putem să îi tratăm. Toate aceste lucruri le vom vedea, la sfârșitul anului, în aceste statistici nefaste", a spus Radu Gănescu în cadrul dezbaterii "Anticorpii monoclonali - soluție în criză COVID-19", organizată de DC News Media Group.
"Este o mare nedreptate, o situaţie vizavi de care noi nu putem să fim nepăsători sau să o lăsăm să se perpetueze", a spus jurnalistul Val Vâlcu.
Situția COVID-19 în România, 26 octombrie 2021
Până astăzi, 26 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.587.880 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 7.479 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.345.324 de pacienți au fost declarați vindecați.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.765 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 204 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News