Paradox cu românii din Galați, după bombardamentele de pe malul opus al Dunării. Lucian Georgescu: Lucrurile s-au schimbat / video
Puiu Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a vorbit despre războiul de la granița României.
Puiu Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a fost invitat la interviurile DC News, unde a vorbit despre războiul de la granița României.
„Acum, lucrurile s-au schimbat. Fiind zonă orizontală, fără denivelări, zgomotele se propagă foarte puternic. Sunte deja acele 3 drone descoperite pe malul românesc, în zona Izamil-Isaccea, niște zone mai inaccesibile. A fost o alarmă acum câteva zile, a fost și RO-ALERT-ul pus în funcțiune. S-a văzut pe radar o dronă, care s-a bănuit că e chiar în zona populată a Galațiului. A fost o serie de căutări, însă nu s-au găsit urme concrete. Este o realitate cu care, vă spun sincer, s-au obișnuit oamenii.“, a spus rectorul.
„Portul Reni este foarte aproape de dumneavoastră. Vedeți cu ochiul liber!“, a spus Bogdan Chirieac.
„Da! Se vede cu ochiul liber. După Cotul Pisicii urmează o insulă care limitează partea Republicii Moldova, vreo 500-600 de metri, cu Portul Giurgiulești, iar imediat după aceea se văd navele de la Reni. Portul, dar și orașul, au fost bombardate permanent. Cred că la 2-3 zile apare câte un incendiu.
Nu a fost decât RO-ALERT în Galați, într-o noapte pe la 23.30, legat de dronă, dar nu există alarme de război. E o situație foarte aiurea, dar culmea este că ne-am obișnuit cu ea. Omul, în anumite condiții, se poate adapta la niște condiții pentru care nu este deloc pregătit, dar se adaptează.
Lumea trăiește, se duce la serviciu, pleacă cu mașina, sunt destui pescari pe malul Dunării în zona românească, sunt foarte multe nave care trec prin port. Nu s-au bombardat nave care sunt pe apă, însă există o interdicție de a circula pe timpul nopții. Se circulă doar ziua pentru a nu se confunda motorul navelor și apoi să intervină antiaeriana. Există niște restricții, dar navele sunt mult mai multe decât acum 3 ani, e o criză mare de piloți și trebuie să vină autoritățile, trimit pilot, și merg pe șenalul navigabil, uneori îngustat de debitul Dunării.“, a spus rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News