Paradox cu precipitațiile deficitare într-o zonă a țării: E o regiune cu multă apă / „Acest lucru nu e rău pentru turism, sunt mai multe zile cu soare“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Daniel Alexandru, șeful laboratorului Agrometeorologie din cadrul ANM, a spus care este regiunea țării cu cel mai mare deficit de precipitații.

Daniel Alexandru, șeful laboratorului Agrometeorologie din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a fost invitat la interviurile DC News, unde a vorbit despre zona țării care a cunoscut în ultimele șase luni un deficit de precipitații: 

„Dacă vă uitați, în zona Tulcea Sulina, deși e o regiune cu surse de apă, e foarte deficitară. Cea mai intensă lipsă de precipitații este în zona Sulina-Tulcea“, a spus Daniel Alexandru.

„Acest lucru nu e rău pentru turism“, a completat Val Vâlcu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Temperaturile ridicate și precipitațiile deficitare, nocive pentru culturi. Daniel Alexandru (ANM): Probleme în estul țării. Plantele devin mai sensibile / hartă

„Din punct de vedere turistic și al nivelului Dunării în zonă, e mai scăzut debitul și ar fi o problemă“, a adăugat șeful laboratorului Agrometeorologie.

„Pentru turism e bine. Nu plouă, sunt mai multe zile cu soare și apă ai din Dunăre“, a mai spus Val Vâlcu.

„E ca în aceeași situație care s-a discutat în ultima perioadă. Vorbesc despre energie, care într-adevăr are un efect puternic peste tot din punct de vedere al costurilor, și iarna pe care toată lumea a așteptat-o să fie mai călduroasă, ca să nu consume energie“, a mai spus Daniel Alexandru.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Județul în care n-ai timp să te plictisești. Horia Teodorescu: Enisala, locul care merită văzut de orice român

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel