Paradox cu marele câștigător după moțiunea împotriva Guvernului Cîțu. Hideg (ARGUMENT): E aparent contradictoriu, dar așa va fi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: RMC
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto Facebook
Florin Cîțu / Foto Facebook
Sociologul Mădălina Hideg, director științific al ARGUMENT, institut de sondaje al DCMedia Group, susține că, deși Florin Cîțu va fi demis în urma moțiunii de cenzură de marți, tot el, de fapt, „are cel mai mult de câștigat”.

În ziua în care se decide soarta Guvernului Cîțu, sociologul Mădălina Hideg a lansat un pronostic în exclusivitate pentru DCNews.

„Cel mai probabil, Guvernul Cîțu va fi demis marți în urma votului din Parlament. Cu adevărat interesant este ce se va întâmpla după acest moment. În cea mai ingrată ipostază se regăsește USR-PLUS, care va vota o moțiune în textul căreia este criticată inclusiv activitatea miniștrilor săi. Apoi, dacă va alege să formeze o coaliție cu PSD și AUR, își va pierde din aura de partid imaculat pe care a avut-o până acum, intrând în logica jocurilor politice vechi. Până la urmă, este adevărat că scopul oricărui partid politic este să ajungă la guvernare, dar... cu ce preț?”, a spus Mădălina Hideg. 

 

Hideg: Cîțu are cel mai mult de câștigat

„Aparent contradictoriu, deși aproape sigur va fi demis prin moțiunea de cenzură, Florin Cîțu este cel care are cel mai mult de câștigat: forțează în Parlament formarea unei alianțe oarecum nefirești între PSD, USR-PLUS și AUR, lezând cel puțin imaginea USR-PLUS, iar apoi, din postura de președinte al PNL, va putea avea un cuvânt important în desemnarea următorului premier, existând șanse foarte mari ca președintele Iohannis să îl nominalizeze din nou tot pe el”, a spus Mădălina Hideg. 

VEZI ȘI: Rezultat moțiune de cenzură Guvern Cîțu. Număr voturi. Scenarii și calcule în ziua DECISIVĂ / LIVE TEXT / VIDEO

234 de voturi, pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis 

Amintim că PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”. Și parlamentarii USR PLUS și AUR au făcut un demers asemănător, însă a fost atacat la CCR. Membrii Birourilor Permanente au decis că moțiunea de cenzură a USR - AUR va fi dezbătută și votată după publicarea motivării Curții Constituționale, iar moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi dezbătută și votată marți, 5 octombrie, în plenul reunit al Parlamentului, începând cu ora 12:00.

Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis e nevoie de 234 de voturi. USR și AUR au anunțat că votul lor va fi „pentru”. La nivel declarativ, 280 de senatori și deputați vor vota pentru demiterea Guvernului Cîțu.

Parlamentarii PSD au fost sfătuiți să evite adunările publice cu multe persoane și evenimentele care pot fi amânate pentru a nu se infecta cu virusul SARS-CoV-2, în contextul în care marți trebuie să fie prezenți în Parlament pentru a vota moțiunea de cenzură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel