Paradox cu interzicerea fumatului în România. Bulai: Noi nu interzicem o chestie care în alte ţări este interzisă
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Fotografie de la Ann H, Pexels
Fotografie de la Ann H, Pexels
Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre legile de bun simț privind fumatul din alte țări mai civilizate, la emisiunea „Nod în papură” de la DC News.

"Țigările nu fac bine că fumul e fum. Dă-l naibii, nu poate face bine fumul. Dar, atenție, nicotina stimulează creierul. Sigur, este un preț pentru acest beneficiu, dacă inhalezi fum, acesta nu-ți face bine. Aici e o altă chestiune amuzantă. Noi interzicem fumatul în restaurante, chiar dacă se găsesc un fel de terase acoperite și alte chichițe. Dar nu interzicem o chestie care în alte țări este interzisă și mi se pare absolut corectă: să fumezi în mașina ta proprie dacă sunt copii în ea”, a transmis Alfred Bulai, la DC News.

Îl intoxici pe copil. Copilul nu poate să se apere

"Domne’, îl intoxici pe copilul ăla! Ce contează că e mașina ta? Mi se pare absolut normală această prevedere pentru că acel copil nu poate să se apere și nu poate să scape de acolo, iar tu îl intoxici. Ăia care vor să fumeze, să fumeze în salonul lor, să se intoxice, care e problema mea?

E ușor aberant. Adică acolo unde responsabilitatea există și oamenii pot decide, interzici fumatul, dar în alte zone în care chiar ar trebui să intervină statul cu protecție nu interzici”, a conchis sociologul.

Cât costă o bere? Vâlcu, întrebare pentru Bulai: Ai da banii ăştia?

Cât ai fi dispus să plăteşti pentru o bere? 

Jurnalistul Val Vâlcu şi Alfred Bulai au abordat un subiect extrem de popular, cu doar câteva ore înainte de startul Campionatului Mondial din Qatar, în cadrul emisiunii Nod în Papură. 

"Cât costă o bere? Întrebări grele astăzi. Îi mai întreabă pe politicieni cât e o pâine, cât e o călătorie cu metroul. Dar cât e o bere?", a întrebat Val Vâlcu. 

"Depinde de unde o cumperi. Dacă o cumperi în România, la pet, e câţiva lei!", a replicat Alfred Bulai. 

"Aşa. Cât ai fi dispus să dai pe o bere?", a continuat Vâlcu. 

"Nu ştiu, habar nu am. Probabil în jur de 7-8-10 lei. Că dacă te duci la cine ştie ce restaurant de fiţe, poate fi şi 40 lei", a spus sociologul. 

"Dar hai să vedem. 12 lire ai da pe o bere? La draft. N-ai da! Atât e o bere în Qatar!", a afirmat jurnalistul. 

"Dacă pleci de la ideea că ţi-e sete şi e cald afară... poate dai!", spune Alfred Bulai. 

Iată dialogul în continuare: 

Vâlcu: În Anglia ţi-o fi frig, nu ţi-o fi sete. Dar în Qatar... 

Bulai: Când m-am dus eu în Anglia prima dată, în 1993, făceam mereu calcule, cât e în lei, cât e în lire. M-am dus cu două genţi, în una era mâncare, că eu am zis că englezii nu au mâncare. Mi-am luat conserve. Îţi dai seama? Dacă mă filma cineva făcea super film. Mi s-a rupt şi geanta... Conservele de carne erau mai ieftine în Anglia decât în România, dar eu am văzut abia acolo. Întotdeauna făceam calculul cât ar fi în lei, ca şi cum conta asta... Atunci nu erau scumpe băuturile în Anglia. S-au scumpit toate. Sigur că în Qatar ţi se face marea favoarea că te lasă să bei patru beri, că nici asta nu te lăsa. 

Vâlcu: Deci stai. Că berea era 12 lire la Campionatul Mondial care începe astăzi, dar cu două zile înainte a fost interzisă de tot. Deci au rămas ăia cu berea în butoi.

Citește mai departe AICI: Cât costă o bere? Vâlcu, întrebare pentru Bulai: Ai da banii ăştia?.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel