Paradox al vaccinării Covid-19 în România. Dr. Simin Florescu: Ceva absolut de neînțeles
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Dr. Simin Florescu a subliniat un paradox al vaccinării care apare la noi în țară.

Dr. Simin Florescu a spus că procentul de vaccinare împotriva Covid-19 din România este, din păcate, unul mic. „E mic. Suntem pe la 30%, cu discordanțe mari în funcție de regiune. Orașele mari sunt vaccinate mai mult, în special Bucureștiul, dar zona de la țară, rurală, este mult mai puțin vaccinată”, a explicat medicul, în emisiunea Academia de Sănătate.

Au fost testate toate metodele de convingere

„Problemele constau atât în abordarea de la noi către ei – s-au început caravane, campanii, dus până acolo – cât și mai ales invers, adică respingerea populației în privința acestei vaccinări.

Am încercat și încercăm în continuare toate metodele de convingere. Este regretabil că din rândul medicilor sunt și colegi care contraindică vaccinarea pe baza unor motive absolut de neconceput pentru un medic. Este regretabil, dar în același timp aceștia sunt puțini. Măcar numărul imens al medicilor care recomandă vaccinarea ar trebui să constituie un criteriu de convingere pentru cei încă ezitanți”, a adăugat dr. Simin Florescu.

Paradoxul vaccinării din România. Cine se imunizează la noi în țară

„Ce putem face este să continuăm să încercăm să convingem lumea, să le punem la dispoziție aceste vaccinuri. Este absolut uluitoare următoarea situație. În țara noastră, vaccinarea este liberă. În acest moment, de mult timp este fără programare, disponibilă absolut cam peste tot, gratuită pentru toată lumea.

Cu toate acestea, populația noastră ezitantă. În schimb avem cetățeni străini care vin și se vaccinează în România pentru că în țările lor au încă programare și încă timpi foarte lungi de așteptare. Acesta este un lucru într-adevăr paradoxal. Vin oameni din Bulgaria, Moldova, Franța, Spania, Germania să se vaccineze la noi, iar ai noștri nu se vaccinează. Este ceva pentru mine absolut de neînțeles”, a mai spus medicul.

Momentul este unul dificil și se caută soluții pentru accelerarea campaniei

„Nu știu cum am putea trece de acest prag psihologic. La noi există la dispoziția tuturor fără nicio problemă. Cum să facem să-i convingem să se vaccineze? Nici măcar marea masă a doctorilor care sunt bine mersi, unul dintre ei vorbește cu dumneavoastră acum, nu-i poate convinge că lucrurile sunt în regulă?”, transmite dr. Florescu.

„Am apelat la toate căile e comunicare, există o campanie întreagă, o strategie. Încă nu avem suficient succes. Poate că lumea este foarte preocupată acum cu concediile, există și asta ca o posibilă cauză, sunt plecați la mare, la munte, n-au chef”, a conchis ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel