Paracetamolul sau câinii ar putea fi cauza hepatitei misterioase
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Sursă foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Hepatita misterioasă care afectează în prezent cu prevalență copiii ar putea avea o cauză în Paracetamol sau câinii de companie. 

A avea un câine de companie sau a lua Paracetamol ar putea declanșa hepatita misterioasă la copii, au avertizat oficial britanici din domeniul sănătății. Datele oficiale arată că 163 de copii din Marea Britanie au contractat boala, 11 având nevoie de un transplant de ficat.

Niciun copil nu a murit în Marea Britanie din cauza acestei afecțiuni și se crede că la nivel global există acum peste 250 de cazuri. Medicii au avertizat acum că boala este mai răspândită în gospodăriile în care există câini.

Peste două treimi din cazurile din regat au fost expuse la prezența unui câine

În 92 de cazuri din Regatul Unit, 64 de cazuri pozitive au fost la copii care proveneau din familii deținătoare de câini de companie sau care au fost expuse la câini, arată datele Agenției de Securitate a Sănătății din Regatul Unit (UKHSA). Medicii explorează acum această legătură, scrie The Sun

S-a constatat, de asemenea, că trei sferturi dintre respondenți au menționat utilizarea paracetamolului. Mai puțini au raportat consumul de ibuprofen și niciunul nu a raportat consumul de aspirină. Prevalența utilizării paracetamolului este considerată în parametrii normali de administrare pentru copii, au spus experții.

Investigațiile asupra afecțiunii au inclus interviuri cu părinții și chestionare trimise familiilor care au fost afectate.

Copiii afectați NU au fost depistați cu tulpinile de hepatită cunoscute

La începutul acestei săptămâni, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că sunt 230 de copii de pe tot globul bolnavi de această boală. Hepatita este o inflamație a ficatului și este de obicei cauzată de virusul hepatitic A,B,C,D sau E.

Niciunul dintre copiii din Marea Britanie nu a fost testat pozitiv pentru aceste tulpini și niciunul nu este considerat a fi imunocompromis.

Oficialii britanici din domeniul sănătății au spus că șansele ca un copil să dezvolte hepatită rămâne „extrem de scăzută”, dar părinții ar trebui să cunoască simptomele.

Semnele cheie la care trebuie să fii atent sunt:

- îngălbenirea părții albe a ochilor sau a pielii (icter)
- urină închisă la culoare
- fecale palide, de culoare gri 
- piele iritata
- dureri musculare și articulare
- temperatura mare
- senzația de rău
- senzația de oboseală
- pierderea poftei de mâncare
- dureri de burtă

Medicii au spus că investigarea cauzei este încă în curs și că adenovirusul este virusul cel mai frecvent detectat în probele testate. Cu toate acestea, ei au subliniat că nu este obișnuit ca acest virus să provoace hepatită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel