Ingrediente
- 2 pulpe pui
- 1/2 piept de pui
- 2 cepe
- 1 lingura boia dulce
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri făină
- 3 linguri smântână
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Pentru găluşte:
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- 200 g făină
- sare
Cum faci papricaș de pui
În ulei încins, se pune ceapa tocată mărunt, apoi carnea şi se lasă şi totul la rumenit. Se presară sare, piper şi boia, după care se adaugă usturoiul feliat şi se acoperă cu apă. Toată compoziția din care urmează să faci papricaș de pui se fierbe sub capac 30 de minute.
După ce carnea a fiert, se adaugă smântâna amestecată cu făina şi subţiată cu un pic de apă. Se mai fierbe la foc mediu pentru încă 3 minute, potrivit retete.unica.ro.
Pentru găluşte se bat ouăle cu sare, se adaugă făina şi uleiul. Se amestecă bine pentru a obţine un aluat moale. Pentru a ajunge la forma finală a preparatului, se pune apă la fiert şi apoi, cu linguriţa, se iau bucăţi din aluat şi li se dau drumul în apa clocotită.
Când găluștele se ridică la suprafaţă înseamnă că sunt gata. Se scot şi se pun în vasul cu carne şi sos. Se mai lasă 5 minute pe foc după care papricașul de pui este gata!
O porție de papricaș de pui poate fi consumată alături de murături asortate sau de mămăliguță caldă.
Vezi și: Cheesecake cu prune. Desertul aromat de toamnă: Rețeta senzațională
Colăcei suedezi. Rețeta savuroasă pentru începutul de săptămână
Citește și:
Chec de mere fără făină și fără zahăr: Rețeta
Ingrediente
- 1 ou
- 70 g fulgi de ovăz
- 1 măr mic
- 2 linguri ulei
- jumătate de linguriță de scorțișoară
- 2 lingurițe de îndulcitor (stevia/sucraloză)
- 1 linguriță de praf de copt
- sare
- bicarbonat de sodiu
Cum se prepară checul cu mere fără făină și fără zahăr
Oul se bate cu o furculiță. Se adaugă uleiul și se continuă amestecarea. Se adaugă scorțișoara și îndulcitorul. Într-un castron se amestecă fulgii de ovăz cu praful de copt și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Ovăzul se adaugă peste amestecul de ou.
Mărul se spală și se scoate căsuța cu semințe. Se taie cubulețe și se adaugă peste restul ingredientelor. Se amestecă. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Amestecul de chec se toarnă într-o formă de chec, scrie retete.unica.ro.
Checul cu mere fără făină și fără zahăr se gătește timp de 25 minute, având grijă a nu se deschide ușa cuptorului în primele 20 de minute. Desertul este gata când trece proba scobitorii.
A nu se scoate checul din formă înainte ca el să se fi răcit.
Vezi și: Ouă cu brânză la cuptor, rețeta. Cel mai bun mic dejun
Cum se face ciorba de potroace. De ce ai nevoie - Rețeta
Citește și:
Macarons ieftine, fără făină de migdale. Rețeta economică
Ingrediente
2 albuşuri
70 g făină 000
80 g zahăr pudră
60 g zahăr granulat
4-5 picături oţet
un praf sare
colorant gel (opţional)
Umplutură
100 g ciocolată albă/neagră
2 linguri unt
Cum se prepară
Bate albuşurile spumă cu un praf de sare şi cu câteva picături de oţet (4-5 picături). Adaugă treptat zahărul granulat şi mixează până ce s-a încorporat complet, iar compoziţia devine lucioasă şi poate fi ţinută invers, fără să cadă. Acesta e momentul în care poţi adăuga colorantul alimentar, dacă doreşti, potrivt retetepractice.ro.
Separat, cerne împreună făina şi zahărul pudră. Încorporează jumătate din ingredientele uscate în albuşuri, cu o spatulă, cu mişcări largi. Ulterior, încorporează albuşurile rămase în compoziţia de macarons în acelaşi mod, continuând până ce obţii o pastă cu care poţi forma cifra 8 fără să cadă bucăţi mari de compoziţie.
Transferă toată compoziţia într-un poș de ornat sau într-o pungă alimentară, căreia îi tai vârful. Formează cojile de macarons cu un diametru de 2-3 cm, distanţate între ele, pe o tavă tapetată cu foaie de copt.
Bate tava de macarons fără faină de migdale de câteva ori de masă, cu forţa, pentru a elimina toate bulele de aer din compoziţie şi a evita crăparea prăjiturelelor. Lasă prăjiturelele la temperatura camerei timp de o oră, la aer. După o oră, ar trebui să se fi format o peliculă superficială, încât să poată fi atinse şi să nu mai fie lipicioase.
Dă macarons fără făină de migdale la cuptorul preîncălzit la 140 grade, pentru 20 de minute. După coacere, scoate prăjiturelele din cuptor şi desprinde-le de pe foaia de copt doar după ce se răcesc.
Topeşte o tabletă de ciocolată (100 g) cu 1-2 linguri de unt şi, dacă foloseşti ciocolată neagră, o lingură de zahăr pudră. În cazul ciocolatei albe, nu mai e necesar să adaugi zahăr, deoarece aceasta e considerabil mai dulce.
Omogenizează compoziţia topită la microunde în runde de 30 de secunde şi toarn-o într-o pungă alimentară, poș sau seringă de cofetărie. Pune câte puţină glazură pe fiecare jumătate de macarons şi acoperă cu o altă jumătate. Serveşte prăjiturelele macarons după 24 de ore. În răstimp, depozitează-le în recipiente ermetice, ferite de umezeală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008
- Ce nu s-a văzut la vizita lui Marcel Ciolacu la Marea Moschee din Abu Dhabi. Imagini din spatele camerelor - Foto / Video în articol