Papară Țărănească. Micul dejun rapid și delicios
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Papara Țărănească este unul dintre cele mai iubite rețete de mic dejun. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 3 ouă
- 1 ceapă
- 1 cârnat de casă sau şuncă/salam
- 1 cartof
- lapte
- ulei sau slănină
- condimente: sare, piper, muştar/ketchup

Cum se prepară

Se taie ceapa felii (nu mărunt) şi se pune la călit în tigaie. La scurt timp, se adaugă și cârnatul tăiat felii subţiri. Pe când încep să se călească (ceapa gălbuie, cârnatul uşor rumen), se adaugă ouăle bătute cu puţin lapte,potrivit reteteculinare.ro. Se amestecă puţin, până când se fac ouăle.

Opţional: În ouăle bătute, se poate adăuga un cartof dat prin razătoare. Se serveşte cu sare, piper, pâine, iar după gust se poate adăuga muştar sau ketchup.

În loc de cârnat se poate folosi şuncă tăiată franjuri subţiri, sau chiar salam tăiat cubuleţe. Se poate adăuga şi un ardei tăiat cubuleţe, odată cu carnea. În loc de lapte, se poate folosi smântână sau iaurt În loc de ulei, se poate începe cu o slănină tăiată cubuleţe şi pusă în tigaie până când își lasă grăsimea.

Vezi și: Cum faci cea mai aromată cafea. Rețeta veche din 1925

BONUS: Rețeta de frigănele

Ingrediente

pâine feliată
2 ouă
200 ml lapte
un praf de sare
100 ml de ulei

Cum se prepară frigănelele

Spargem ouăle într-un bol, adăugăm sare cât luăm cu două degete. Batem ouăle foarte bine, folosind un tel sau o furculiţă. Adăugăm laptele şi amestecăm totul. Încingem uleiul - folosiţi o tigaie groasă pentru ca friganelele să nu se lipească.

Înmuiem pâinea în amestecul de ou cu lapte, apoi o punem la prăjit în uleiul încins. Focul trebuie să fie potrivit. Dacă este prea tare, se vor arde imediat frigănelele, iar dacă este prea încet, se vor îmbiba cu ulei. Când se rumenesc uşor pe o parte, se întorc pe cealaltă parte. Pregătim o farfurie pe care aşezăm hârtie absorbantă. În aceasta vom scoate frigănelele, ca să se scurgă surplusul de ulei.

În amestecul de ou cu lapte se mai pot adăuga verdeaţă, brânză, usturoi pisat, ceapă verde sau uscată tăiată fin, ardei gras sau iute tăiat cubuleţe sau, ca să fie dulci, 1 lingura de zahăr, vanilie, coajă de lămâie sau portocale.

Vezi și: Ou prăjit în pâine. Rețeta de mic dejun gata în 15 minute

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel