Papa Francisc, discurs cutremurător despre "cultul banilor"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Screen Shot 2013-05-21 at 10.48.11 AM
Screen Shot 2013-05-21 at 10.48.11 AM

Papa Francisc a atacat "dictatura" sistemului financiar global și a avertizat că acest cult al banilor nu face decât să transforme viața a milioane de oameni în mizerie. Papa a mai spus că acest capitalism de piață liberă a creat o tiranie și oamenii sunt judecați în funcție de puterea de consum. Banii ar trebui făcuți pentru a servi oamenii, nu pentru a-i conduce, a spus Papa Francisc, care a făcut apel la un sistem bancar etic. El a mai spus că țările ar trebui să impună mai mult control asupra economiilor lor și să nu permită o autonomie absolută pentru binele comun. 

Papa a mai spus că decalajul dintre bogați și săraci a crescut și că bucuria vieții s-a diminuat în multe țări dezvoltate, potrivit The Sydney Morning Herald. "În timp ce veniturile unei minorități cresc exponențial, cele ale unei majorități se prăbușesc", a spus Papa Francisc. El a mai spus că în țările sărace modul de viață al oamenilor a devenit nedemn și marcat de violență și disperare.

"Papa îi iubește pe toți, săraci și bogați, însă Papa are datoria, în numele lui Hristos, să le amintească celor bogați să-i ajute și respecte pe cei săraci", a spus Papa Francisc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel