Data publicării:

Papa Francisc, mesaj pentru persoanele afectate de coronavirus, în rugăciunea duminicală

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Papa Francisc, în fața unei 'revoluții' în Biserica Catolică. Arhiepiscop: Preoții ar trebui să aibă voie să se căsătorească! / Foto Agerpres
Papa Francisc, în fața unei 'revoluții' în Biserica Catolică. Arhiepiscop: Preoții ar trebui să aibă voie să se căsătorească! / Foto Agerpres
Papa Francisc s-a declarat apropiat de bolnavii de coronavirus şi de persoanele care îi îngrijesc.

Papa Francisc, care a rostit în premieră tradiţionala rugăciune duminicală prin transmisiune video, din biblioteca sa privată, s-a declarat apropiat de bolnavii de coronavirus şi de persoanele care îi îngrijesc, relatează AFP.

Suveranul Pontif a recunoscut că rugăciunea Angelus pronunţată de un papă "închis în biblioteca sa" este "un pic ciudată". "Dar vă văd, vă sunt aproape!", a adăugat el, înainte de a se îndrepta către fereastra Palatului Apostolic cu vedere spre Piaţa Sfântul Petru pentru a saluta credincioşii care îl urmăreau pe ecrane.

Ce a declarat Papa Francisc



După rostirea rugăciunii Angelus, papa a adresat câteva cuvinte persoanelor afectate de coronavirus în întreaga lume. "Sunt apropiat prin rugăciune persoanelor care au de suferit de pe urma actualei epidemii de coronavirus şi de toţi cei care îi îngrijesc", a subliniat papa, afectat şi el de o răceală obişnuită de mai multe zile.

De altfel, este pentru prima dată când Papa Francisc îşi părăseşte reşedinţa sa din casa Sfânta Marta, situată la câţiva paşi de Bazilica Sfântul Petru, după audienţa de miercuri, 26 februarie. "Mă alătur fraţilor mei episcopi pentru a încuraja credincioşii să trăiască acest moment dificil cu forţa credinţei, certitudinea speranţei şi fervoarea carităţii, a mai spus Suveranul Pontif, relatează Agerpres.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel