Data publicării:

Panică la Ceatalchioi, în Tulcea, din cauza dronelor Rusiei. Primarul spune că oamenii își fac bagajele și nu mai au încredere

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Primarul din Ceatalchioi, Tudor Cernega, a vorbit despre panica prin care trec tulcenii de pe malul brațului Chilia din cauza dronelor ruse care au atacat Ismail.

Tudor Cernega, primarul din comuna tulceană Ceatalchioi, a intervenit telefonic la postul de televiziune Antena 3 CNN, la emisiunea Decisiv, moderată de Cătălina Porumbel, unde a vorbit despre suspiciunile din localitate că resturi din dronă ar fi căzut pe teritoriul României. Precizăm că Ministerul Apărării Naționale a făcut în cursul zilei de astăzi verificări în arealul comunei Ceatalchioi și a menționat că nu au fost găsite rămășițe de arme implicate în războiul dintre Federația Rusă și Ucraina.

CITEȘTE ȘI        -        Nave de război ale Rusiei, exerciții prelungite în apropierea Bulgariei / Chirieac, întrebare importantă privind amenințările la proiectul Neptun Deep

„E o zonă forestieră cu vegetație multă. Oamenii îmi spun că drona a trecut pe deasupra caselor lor. Eu am fost alături de cetățeni, suntem o comunitate mică. Părerea mea e că trebuia să fim contactați. Sunt 300-400 de metri de casele oamenilor, de intravilan. Trebuia să le explicăm oamenilor, dar ce să-i mai conving eu acum?

Abia azi am fost sunați. Ieri nu am fost contactat. Și mie mi se dă impresia că suntem abandonați. Cu tot respectul, vin din rândul oamenilor, panica este mare, cetățenii și-au făcut bagajele, iar unii nu mai au încredere. Speram să vină cineva de la Ministerul Apărării Naționale, de la Armată, cum au venit când a început războiul, de au dat siguranță cetățenilor: Băi, oameni buni, suntem aici!

Nu am fost contactat, dar noroc cu presa, că altfel nici nu eram băgați în seamă. Așa am făcut publică și suspiciunea că dronele au trecut pe acolo. Dacă vor veni oficiali de la Parchet, oameni care să ancheteze, persoanele care au văzut acele lucruri vor depune mărturie“, a mai spus primarul Tudor Cernega.

CITEȘTE ȘI       -        O româncă din Ismail a povestit clipele de groază de noaptea trecută: Am stat numai în rugăciune! / Etnicii români de aici își doresc să-și crească copiii în pace

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel