Panică într-o staţie de metrou din Bruxelles. O femeie a fost atacată cu un cuțit: Toată lumea țipa! - Video / Update
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fotografie de la Markus Spiske, Pexels
Fotografie de la Markus Spiske, Pexels
Trei persoane au fost rănite, dintre care una grav, într-un atac cu cuţitul luni seara într-o staţie de metrou în centrul Bruxellesului, potrivit unui nou bilanţ al poliţiei belgiene, care l-a reţinut pe atacator, relatează Reuters, Le Soir, EFE şi AFP.  

Trei persoane au fost rănite, dintre care una grav, într-un atac cu cuţitul luni seara într-o staţie de metrou în centrul Bruxellesului, potrivit unui nou bilanţ al poliţiei belgiene, care l-a reţinut pe atacator, relatează Reuters, Le Soir, EFE şi AFP. 'Atac cu cuţitul în staţia Schuman: Colaborarea cu diferitele servicii ale poliţiei a permis arestarea rapidă a atacatorului', a anunţat pe Twitter primarul Bruxelles-ului, Philippe Close.

Agresorul a fost arestat de poliţie, anunţase anterior Wafaa Hammich, purtătoarea de cuvânt a primarului. Atacatorul a fost reţinut în apropierea sediilor Comisiei şi Consiliului Uniunii Europene, la scurt timp după ce înainte înjunghiase un tânăr, au anunţat autorităţile municipale.

Atacul a avut loc în jurul orei 18:00 în staţia de metrou Schuman, în centrul cartierului cu sediile UE, potrivit imaginilor de la faţa locului. Agresorul a înjunghiat un tânăr într-un vagon de metrou, apoi a fugit şi a încercat să atace alte persoane aflate în staţie, până când poliţiştii înarmaţi au reuşit să îl imobilizeze, potrivit unor înregistrări video postate de martori pe reţelele de socializare.

După ce iniţial informase despre un singur rănit, poliţia federală a indicat pentru AFP că, în total, trei persoane fuseseră rănite în cursul atacului, dintre care una se află 'în stare critică'. Poliţia nu s-a pronunţat deocamdată cu privire la motivaţiile atacatorului.Parchetul Federal a indicat că nu a fost sesizat în acest stadiu.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, persoana arestată 'era deja cunoscută pentru antecedente psihiatrice'. Agenţiile internaţionale de presă au transmis anterior că autorităţile blocaseră temporar ieşirea din clădirea Consiliului UE spre zona în care un bărbat rănit primea îngrijiri medicale şi unde avea loc luni o reuniune a miniştrilor agriculturii.

Traficul era întrerupt luni seara pe o parte a celor două lunii de metrou care trec prin staţia Schuman, poliţia continuându-şi ancheta la faţa locului, potrivit operatorului de transporturi din Bruxelles (Stib). 

Știrea inițială

Un atac cu cuţitul a avut loc luni seara într-o staţie de metrou în Bruxelles, echipele de intervenţie fiind deja prezente la faţa locului, relatează Reuters şi Le Soir.

Agresorul a fost arestat de poliţie, a anunţat Wafaa Hammich, purtătoarea de cuvânt a primarului Bruxellesului, Philippe Close.

Poliţia federală a confirmat că o persoană a fost rănită, fără a putea preciza deocamdată circumstanţele. Surse de la fața locului spun că agresorul a atacat o femeie cu un cuțit, în proximitatea stației Schuman. 

”Soția mea a văzut un bărbat cu un cuțit în trenul de metrou care mergea spre centrul orașului. Toată lumea fugea și țipa. Chiar și atacatorul striga”, relatează un martor.

Societatea de transporturi Stib a anunţat pe contul său Twitter că liniile de metrou 1 şi 5 sunt perturbate.

Linii de autobuze au fost instituite între Arts-Loi, Merode şi Montgomery. Traficul este în continuare întrerupt în unele sectoare ale metroului din capitala belgiană la ordinul poliţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel