Panică în Prahova, după ce o rachetă antigrindină a căzut pe o casă. Incident similar, acum trei zile, în Vâlcea, când localnicii au crezut că ne bombardează Putin
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Duminică dimineața, bucăți dintr-o rachetă antigrindină au căzut pe o casă din Comuna Valea Călugărească, sat Vârfuri.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești au intervenit cu o autospecială de stingere pentru asigurarea zonei. De asemenea, s-au luat măsurile specifice de prevenire a incendiilor.

Concret, conform reprezentanților ISU, în jurul orei 9 dimineața, o rachetă a fost lansată dintr-un punct antigrindină din apropiere. După lansare, o bucată de plastic din aceasta a lovit acoperișul unei case. Pagubele produse au fost minore.

Reprezentanți ai punctului antigrindină s-au deplasat la imobil dar nu s-au înțeles cu proprietarul în privința despăgubirilor. Din acest motiv, proprietarul imobilului a sunat mai târziu la numărul de urgență 112, conform Observatorul Prahovean.

Racheta care a căzut în Vâlcea și care i-a speriat pe localnici era, de fapt, o rachetă antigrindină. Martor: Am crezut că vine de la Putin!

O rachetă a căzut în dimineața zilei de joi, 17 noiembrie, în comuna Lungești din sudul județului Vâlcea. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Vâlcea s-a aflat atât tipul de rachetă cât și locul din care provine și urmează să se stabilească defecțiunile tehnice care au cauzat prăbușirea acesteia într-o zonă populată.

„La data de 17 noiembrie, în jurul orei 10:05, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au fost sesizați, prin sistemul de urgență 112, de către un reprezentant al Primăriei Lungești, cu privire la faptul că în comună s-ar fi prăbușit o rachetă antigrindină. Polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru a verifica aspectele sesizate și au stabilit că racheta antigrindină a fost identificată într-o zonă agricolă, fiind lansată de la punctul din Ștefănești - Vâlcea, al societății SC Intervenții Active în Atmosferă SA București.

La fața locului, pe lângă polițiștii competenți teritorial și efective ale ISU Vâlcea, s-au deplasat și reprezentanți ai societății amintite mai sus. Aceștia din urmă au preluat obiectul pentru stabilirea cu certitudine a problemelor tehnice apărute (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel