Panică în Coreea de Nord. Kim Jong Un a desfășurat armata pentru a lupta împotriva Covid - Video
Armata nord-coreeană a intensificat distribuţia de medicamente pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, a anunţat marţi agenţia oficiala de presă KCNA, care a raportat aproape 1,5 milioane de cazuri de 'febră', notează AFP.
Liderul Kim Jong Un a ordonat un lockdown la nivel naţional pentru a încerca să stopeze răspândirea virusului în ţară, a cărei populaţie este nevaccinată, şi a desfăşurat armata pentru a ajuta la lupta împotriva pandemiei, criticând conducerea militarilor.
Sute de membri ai serviciilor Armatei Populare coreene, în uniforme de camuflaj, au fost văzuţi adunându-se în capitala Phenian în fotografii publicate de KCNA.
VIDEO
Armata 'şi-a desfăşurat de urgenţă forţele puternice în toate farmaciile din oraşul Phenian şi a început să furnizeze medicamente în cadrul unui serviciu propus 24 de ore din 24', a declarat KCNA.
Criticile lui Kim Jong Un la adresa guvernului. 'Mari bulversări' în Coreea de Nord
Kim Jong Un a criticat luni guvernul şi autorităţile sanitare pentru gestionarea pandemiei, în special pentru incapacitatea de a menţine farmaciile deschise în permanenţă. De când ţara a anunţat joi primul caz de COVID-19, Kim Jong Un a preluat personal responsabilitatea luptei împotriva epidemiei care, în opinia sa, provoacă 'mari bulversări' în ţară.
Autorităţile au raportat peste 1,48 milioane de cazuri de 'febră' şi 56 de morţi de la apariţia COVID-19 în ţară şi 'cel puţin 663.910 de persoane primesc tratament medical', potrivit aceleiaşi surse.
Autorităţile şi-au intensificat campaniile de sensibilizare în media, iar companiile farmaceutice au crescut producţia de medicamente, a spus KCNA.
Sistemul de sănătate nord-coreean, la pământ. A fost clasat pe locul 193 din 195 de ţări
Sistemul de sănătate nord-coreean a fost clasat pe locul 193 din 195 de ţări de un studiu realizat de Universitatea americană Johns Hopkins anul trecut. Spitalele din ţară sunt prost echipate, cu puţine unităţi de terapie intensivă. Potrivit experţilor, ţara nu dispune de niciun tratament împotriva COVID-19 şi nu are capacitatea de a-şi testa masiv populaţia, notează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News