Pandemie, valul 4. Un TIR, unitate mobilă de Terapie Intensivă, a fost dus la Târgu Mureș
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Facebook / Prefectura Mureș
Foto: Facebook / Prefectura Mureș
La Târgu Mureș a fost instalată o unitate mobilă de Terapie Intensivă. 

O unitate mobilă de terapie intensivă a fost adusă la Târgu Mureş, la solicitarea Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş şi a instituţiilor din sistemul sanitar care sunt implicate în gestionarea situaţiei pandemice.

Unde va fi amplasată unitatea ATI



Unitatea mobilă ATI a fost amplasată în curtea Clinicii de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş şi răspunde necesităţii în creştere de paturi ATI destinate bolnavilor cu forme grave Covid-19.

"Judeţul Mureş se numără printre judeţele cele mai solicitate pentru a se implica în gestionarea naţională a numărului mare de cazuri, în special cazurile grave. Tocmai din acest motiv, am considerat că aducerea la Târgu Mureş a unităţii mobile ATI, o unitate disponibilă la cerere judeţelor din ţară, ar susţine strategia noastră de a gestiona numărul mare de cazuri. În acest moment, avem un număr de 55 de paturi ATI în judeţul Mureş, la care se vor adăuga cele 12 locuri care reprezintă capacitatea maximă a unităţii mobile trimise astăzi de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Unitatea urmează să fie operaţionalizată în cel mai scurt timp pentru a fi dată în folosinţă. Toate paturile ATI sunt în permanenţă ocupate, astfel că vom continua să sporim capacitatea de internare şi tratament în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice", a spus prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel.

Ce personal va fi alocat 



Aducerea unităţii mobile de terapie intensivă în judeţul Mureş a fost posibilă datorită unui efort comun al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, Consiliului Judeţean Mureş şi Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş.

Personalul medical care va deservi unitatea mobilă de terapie intensivă aparţine Spitalului Clinic Judeţean Mureş şi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Situația COVID-19 la Mureș 

În ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 312 persoane au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2, iar rata de incidență în județ a ajuns la 4,14 la mia de locuitori. 

De la începutul pandemiei, în județul Mureș s-au îmbolnăvit 28.392 de persoane, conform Grupului de Comunicare Strategică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel