Pandemie, valul patru. Medic: Dacă nu știți cum arată iadul, mergeți în UPU și o să-l vedeți
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Facebook / Amin Zahra
Foto: Facebook / Amin Zahra
Un medic din Timișoara povestește despre situația critică de la Spitalul Clinic Județean din Unitatea Primiri Urgențe. 

Un cuplu care împărțea aceeași mască de oxigen este imaginea care i-a rămas în minte medicului Amin Zahra, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara. El le transmite celor încă nevaccinați și netestați că dacă vor să vadă iadul, trebuie să meargă în UPU, scrie Mediafax.

„Dacă nu știți cum arată iadul, mergeți în UPU și o să-l vedeți! După garda de ieri (luni - n.r.), am rămas cu o amintire pe care nu am cum să o uit prea curând… Este imaginea unui cuplu aflat în UPU, care împărțea aceeași mască de oxigen”, spune dr. Amin Zahra, medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara.

Doar măști și butelii de oxigen

Medicul afirmă că în UPU totul este blocat și în jur se văd doar măști și butelii de oxigen.

„Dacă prin tot haosul acela reușești să ai contact vizual cu un coleg, tot ce poți să citești în ochii lui este, pe lângă oboseală tot mai accentuată, neputința!!! Încă nu este târziu să ne dați și voi o mână de ajutor!!!”, spune medicul.

Sfat pentru cei netestați sau vaccinați

Aceasta le spune celor care încă nu sunt testați sau vaccinați, care țin la sănătatea lor și vor să scape din acest iad, că au două variante:

„Îți faci un test rapid sau PCR și te asiguri că nu ai simptome, că ești negativ. Îți faci și o programare la un centru de vaccinare și încerci să intri în contact cu cât mai puține persoane, până îți faci vaccinul, chiar și după! România, trezește-te!”.

Situația COVID-19 în România 

Până astăzi, 5 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.289.156 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.578 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.139.310 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.037 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 246 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

AFLĂ MAI MULTE AICI: Bilanț coronavirus - 5 octombrie - în ziua moțiunii. RECORD după RECORD de infectați, morți tineri și copii internați la ATI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel