Data publicării:

Pandemia COVID-19 va mai dura, anunță preşedintele Pfizer, Albert Bourla

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Pandemia va mai dura ceva timp. Directorul general al companiei Pfizer este de părere că abia peste un an lumea ar putea reveni la normal.

Președintele Pfizer este de părere că pandemia de coronavirus va mai dura cel puțin un an de zile, scrie romaniatv.net. Albert Bourla susține de asemenea că vaccinarea ar putea fi necesară în fiecare an.

”Într-un an cred că vom putea reveni la viaţa normală”, a declarat Albert Bourla într-un interviu acordat emisiunii „This Week” de la ABC.

”Cel mai probabil scenariu pentru mine este acela că, deoarece virusul este răspândit în toată lumea, vor continua să apară noi variante. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puţin un an şi cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, dar nu ştim cu adevărat, trebuie să aşteptăm şi să vedem datele”, a mai spus Albert Bourla.

În același timp, alți experți sunt de părere că virusul SARS-CoV-2 ar putea ajunge ”o simplă răceală”.

Covid-19 ar putea ajunge o răceală comună. Ce spune creatoarea vaccinului AstraZeneca 

 

Sarah Gilbert, creatorul vaccinului AstraZeneca, este de părere că ”nu există foarte multe locuri în care să poată evolua virusul” și se va transforma într-o ”răceală comună”, scrie romaniatv.net. În cadrul unui webinar al Societății Regale de Medicină, specialista a minimalizat temerile unei noi variante mai letale a coronavirusului.

„În mod normal, vedem că virușii devin mai puțin virulenți, deoarece circulă mai ușor și nu există niciun motiv să credem că vom avea o versiune mai agresivă a Sars-CoV-2”, a declarat Sarah Gilbert, creatoarea vaccinului AstraZeneca, citată de The Times. 

”Tindem să vedem deriva genetică lentă a virusului și va exista o imunitate treptată care se dezvoltă în populație, așa cum există și pentru toate celelalte coronavirusuri sezoniere. În cele din urmă, Sars-CoV-2 va deveni unul dintre acestea. (...) Dacă virusul își schimbă atât de mult proteina spike încât nu mai poate interacționa cu receptorul respectiv, atunci nu va mai putea intra în celulă. Deci, nu există foarte multe locuri în care virusul să dobândească ceva prin care să se poată sustrage imunității, dar să fie totuși un virus cu adevărat infecțios”, a mai afirmat Gilbert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel