Pană totală de curent în staţiunile Semenic şi Muntele Mic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pană totală de curent în staţiunile Semenic şi Muntele Mic / Foto: Pixabay, de Geralt
Pană totală de curent în staţiunile Semenic şi Muntele Mic / Foto: Pixabay, de Geralt
Staţiunile Semenic şi Muntele Mic au rămas fără curent electric.

Staţiunile Semenic şi Muntele Mic, precum şi localitatea Crivadia nu aveau, sâmbătă după-amiază, curent electric din cauza fenomenelor meteo extreme înregistrate pe raza judeţului Caraş-Severin, transmite Agerpres.

În alte şapte localităţi, echipele de intervenţie ale companiei de electricitate au reuşit să restabilească alimentarea cu energie electrică, relevă datele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin.

VEZI ȘI: Alerte meteo în rafală. Ger și viscol în aproape toată țara. Gabriela Băncilă, ANM: Din cauza intensificărilor de vânt vom resimți valori cu mult mai coborâte

Pe DJ 608 Cornereva-Bogâltin se circulă numai pe o bandă



Pe de altă parte, în cursul după-amiezei de sâmbătă, drumarii au reuşit să redeschidă circulaţia pe DJ 608A Borlova-Staţiunea Muntele Mic, după ce, pe parcursul zilei, traficul a fost restricţionat din cauza zăpezii şi a copacilor căzuţi pe carosabil.

Autorităţile au mai informat că din cauza unei alunecări de teren pe DJ 608 Cornereva-Bogâltin se circulă numai pe o bandă.

ISU Caraş-Severin a reamintit faptul că începând de sâmbătă seara, de la ora 20,00, pentru zonele înalte de peste 1.800 m altitudine va intra în vigoare o avertizare meteo cod portocaliu de viscol puternic.

Reamintim că pe 27 ianuarie, staţiunea Sinaia a fost afectată de o pană totală de electricitate, în condiţiile în care zona montană se afla sub Cod portocaliu de ninsoare. Vezi mai mult AICI.

Trei intervenții Salvamont într-un sfert de oră

Salvatorii montani din Alba au fost solicitaţi să intervină sâmbătă doar într-un sfert de oră la trei accidente, din care două în Munţii Sebeşului, la Domeniul Schiabil Şureanu şi Luncile Prigoanei şi unul în Munţii Apuseni, la Vârtop, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Alba, sâmbătă au fost "trei solicitări pentru intervenţii ale salvatorilor montani într-un sfert de oră".

Prima intervenţie a fost în sprijinul unei femei care s-a accidentat pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Şureanu. "Este suspicionată o fractură la tibie, însă starea femeii nefiind foarte bună, i s-a administrat oxigen", au transmis reprezentanţii Salvamont.

Accident cu un ATV

La scurt timp, salvatorii montani au fost chemaţi să intervină la un accident cu un ATV, produs tot în Munţii Sebeşului, în Luncile Prigoanei, în care au fost implicaţi un bărbat şi un copil.

"La ambele cazuri, persoanelor accidentate li s-a acordat primul ajutor, au fost imobilizate şi predate echipajelor SMURD şi Ambulanţă", au precizat cei de la Salvamont.

O altă solicitare a fost în altă parte a judeţului, în Apuseni.

"În partea superioară a locului folosit pentru săniuţe, lângă pârtiile de schi din Vârtop, o tânără a căzut şi şi-a pierdut conştienţa. Diriginta fetei a rugat o persoană sa apeleze SNAU 112. Şi în acest caz, salvatorii montani au intervenit de urgenţă pentru acordarea primului ajutor", au explicat cei de la Salvamont.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel