Urmărește emisiunea live
Pană totală de curent în stațiunea Sinaia
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 27 ian 2023, 16:43
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Întreaga stațiune Sinaia este afectată de o pană de curent. 

UPDATE:  Furnizarea de electricitate a fost reluată parţial în staţiunea Sinaia, au informat reprezentanţii primăriei.

Conform sursei citate, avaria a fost provocată de un arbore care a căzut peste linia de înaltă tensiune în afara oraşului, în zona Poiana Ţapului. Încă sunt avariate zonele Drum Cota 1400 şi Bulevardul Ferdinand, restul oraşului fiind rebranşat la electricitate, au transmis reprezentanţii Primăriei Sinaia.

--- 

Staţiunea Sinaia este afectată, vineri seară, de o pană totală de electricitate, în condiţiile în care zona montană se află sub Cod portocaliu de ninsoare, conform Agerpres.

Conform datelor comunicate de Primăria Sinaia, activitatea spitalului din oraş nu este afectată, unitatea dispunând de generatoare. ”Echipele Electrica se află pe teren şi caută defecţiunea care este la una dintre magistrale”, precizează sursa citată.

La ora 16:00, în judeţ mai erau 6.584 de consumatori fără electricitate din cauza vremii. Pe lista transmisă la acel moment de către Electrica nu figura staţiunea Sinaia.

Situaţia raportată la ora 14:00 arăta că 32.577 de consumatori nu au electricitate.

ALERTE METEO în vigoare

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 10
Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

 

În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.

În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Notă: local și temporar vor mai fi ninsori în Oltenia și în restul Transilvaniei.

2. foto ANM... (cod-galben-cod-portocaliu_70054100.jpg)

 COD PORTOCALIU
          Interval de valabilitate: 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 10
Fenomene vizate: ninsori abundente, viscol

 

În județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș va ninge abundent (35...50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?