Palestinienii cer garanţii pentru împrumuturi de 100 de milioane de dolari pe lună
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Autoritatea Palestiniană a cerut statelor arabe să garanteze împrumuturi de 100 de milioane de dolari lunar pentru depăşirea crizei financiare.

Saeb Erekat, secretar general al Comitetului Executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP) a declarat sâmbătă postului de radio Vocea Palestinei, preluat de Xinhua, că solicitarea este în acord cu deciziile anterioare ale Ligii Arabe de a asigura o reţea financiară arabă solidă, scrie Agerpres. 

"Este necesar un ajutor financiar arab de urgenţă pentru a susţine trezoreria Autorităţii Palestiniene, pentru a trece peste situaţia dificilă şi problemele actuale", a spus el.

A refuzat veniturile fiscale colectate



Luna aceasta, Autoritatea Palestiniană a refuzat veniturile fiscale colectate în numele său de Israel la punctele de trecere sub control israelian. Decizia a fost luată în cadrul planului palestinian de a anula toate acordurile şi înţelegerile cu Israelul, inclusiv cele economice şi de securitate, ca reacţie la planurile israeliene de anexare a unor teritorii palestiniene din Cisiordania.

Criza financiară, în contextul unui dficit de 1,4 miliarde de dolari, a pus autorităţile palestiniene în situaţia de a nu mai putea plăti salariile din sectorul public şi de securitate din Cisiordania şi Gaza.

Erekat a anunţat că pe 24 iunie va avea loc o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU consacrată evoluţiilor din teritoriile palestiniene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel