Palestinieni morți după ce Israelul răspunde la rachetele lansate din Gaza
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Tensiunile dintre Israel și palestinieni au escaladat dramatic luni, după ce Hamas a lansat rachete către Israel, iar Israelul a răspuns.

Conform The Guardian, totul a avut loc după ce conflictele dintre polițiști și palestinienii de la moscheea Al-Aqsa din Ierusalim au rezultat în sute de răniți. Atacurile cu rachetă au fost lansate la doar câteva minute după ce Hamas a lansat un ultimatum pentru Israel să-și retragă forțele de securitate din cartierele Sheikh Jarrah și din zona moscheii.

Locuitorii Ierusalimului au raportat sirenele de alarmă pentru raidurile aeriene la scurt timp după ora locală 18, urmate de sunetul exploziilor. Situația a fost oglindită în orașul Așkelon. Ministerul Sănătății din Gaza a transmis că 20 de palestinieni, printre care și nouă copii, au murit în atacurile israeliene.

Hamas a întrecut limita, transmite premierul Benjamin Netanyahu

„Organizațiile teroriste din Fâșia Gaza au întrecut linia roșie în seara «Zilei Ierusalimului», lansând rachete până în zona Ierusalimului. Israelul va reacționa cu forță. Oricine atacă va plăti un preț mare. Vă spun, cetățeni ai Israelului, conflictul actual ar putea dura ceva vreme”, a transmis premierul israelian, pe 10 mai.

Sute de palestinieni, răniți în ultimele zile

Sute de palestinieni și câteva zeci de polițiști au fost răniți în ultimele zile în Ierusalim, chiar și în zonele sacre. Cele mai noi violențe au erupt în timp ce Consiliul de securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) programase consultări asupra situației din Ierusalim, luni. Diplomații au spus că întâlnirea a fost solicitată de Tunisia, reprezentatul arab al consiliului.

Israelul, tot mai criticat pentru cum acționează

Israelul este vizat de critici internaționale tot mai aprinse pentru trupele de poliție echipate pe care le folosește și pentru alungările plănuite. Săptămâna trecută, ONU a avertizat că expulzarea arabilor din casele lor ar putea fi o potențială crimă de război.

Sub legea israeliană, evreii care pot demonstra că au o proprietate de dinainte de războiul din 1948 își pot recupera proprietățile. Sute de mii de arabi au fost strămutați în același conflict, însă nu există legi similare pentru palestinienii care și-au pierdut căminurile din oraș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel