Paleologu vrea congres "pe bune" la PDL
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
toader
toader

Theodor Paleologu vrea organizarea unui congres al PDL "pe bune", fără control din partea aparatului de partid, aşa cum s-a întâmplat la ultimele două convenţii.

 "Esenţial pentru limpezirea lucrurilor în PDL este să avem un congres «pe bune», fără control din partea aparatului de partid, aşa cum s-a întâmplat la ultimele două congrese. Dacă perpetuăm aceleaşi metode specifice centralismului democratic, ne furăm singuri căciula", scrie Paleologu pe Facebook.

 El mai precizează că "înfrângerile usturătoare sunt un catalizator al schimbărilor interne pentru partidele care au energia şi voinţa supravieţuirii".

 Eurodeputatul PDL Cristian Preda a declarat joi, la RFI, că aceia care nu vor să plece din fruntea partidului încearcă să-şi consolideze poziţia şi să pregătească o reconfirmare a lor, fie prin congres, fie prin "acord tacit".

 "Eu şi Sever Voinescu am făcut această analiză şi am constatat că 30%, cât ne-am propus noi, nu-i egal cu 16%, cât am obţinut împreună cu aliaţii noştri din Alianţa România Dreaptă. Partidul se pregăteşte să facă o analiză şi probabil că în următoarele zile, sper acest lucru, se va anunţa un calendar al întâlnirilor actualei conduceri cu filialele, pentru că s-a convenit ca rezultatele să fie vreo două luni discutate filială cu filială, într-un soi de circuit al conducerii în teritoriu. În fine, asta a fost soluţia. Nu mi se pare că e o soluţie bună şi vom vedea la sfârşitul lui februarie, când în principiu e programată o reuniune a CNC, dacă în urma acestei analize se va face sau nu şi o Convenţie, un congres", a spus Preda.

De altfel, Paleologu l-a ironizat, luni, și pe MIhai Răzvan Ungureanu, după ce fostul premier a declarat că dreapta ar trebui să nominalizeze de urgență un candidat pentru președinția României, MRU dând de înțeles că este pregătit pentru acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel