Urmărește emisiunea live
Palatul Cotroceni se colorează în albastru pentru copii
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
De Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, alături de clădiri emblematice din întreaga lume, Palatul Cotroceni se colorează în albastru pentru copii.

Pentru a marca adoptarea Convenţiei cu privire la drepturile copilului, UNICEF celebrează pe 20 noiembrie Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului la nivel global. Este o zi de acţiune pentru copii, organizate de către copii, o zi distractivă, dar cu un mesaj serios. Anul acesta data de 20 noiembrie este cu atât mai importantă cu cât aniversăm 30 de ani de la adoptarea Convenţiei, tratatul cel mai ratificat de la nivel internaţional.

Din Auckland la Amman, din New York la Nairobi, copiii "preiau puterea" şi colorează lumea în albastru, în semn de susţinere a drepturilor copilului.

De #WorldChildrensDay, clădiri emblematice şi monumente printre care Parlamentul European din Bruxelles, Shanghai Tower din China, Pantheonul in Franţa, Acropolis în Atena, Palatul Păcii din Haga, Rashtrapati Bhavan - Reşedinţa Prezidenţială din India, Petra in Iordania, Frida Kahlo House în Mexico, Moscheea Al Noor în Christchurch (New Zealand), Canalul Panama, Monumentul pentru Renaşterea Africană din Senegal şi podurile de pe Bosfor din Turcia se colorează în albastru.

Administraţia Prezidenţială se alătură acestui demers, colorând în albastru Palatul Cotroceni, pentru a marca progresul obţinut în cei 30 de ani de la ratificarea Convenţiei, dar şi pentru a atrage atenţia asupra provocărilor cu care se confruntă în continuare copiii din întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel