Pâinici englezești rapide. Rețeta de Scones cu brânză de oaie și roșii uscate
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: unsplash.com  (Alexandra Kusper)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: unsplash.com (Alexandra Kusper)
Pâinicile englezești sunt perfecte pentru micul dejun. Iată cum se prepară rețeta de Scones cu brânză de oaie și roșii uscate.

Ingrediente

- 200 gr făină albă (tip Bl55 sau 650)
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă sare
- 1/8 linguriţă piper negru 
- 50 gr unt (rece, de la frigider)
- 6 roşii uscate în ulei (aprox 50 gr)
- 50 gr brânză tare
- 1 mănunchi ceapă verde mică 
- 200 ml lapte bătut

Cum se prepară

Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt, piperul şi sarea (se pot cerne împreună). Se adaugă untul tăiat cubuleţe, se amestecă prin făină şi apoi şi se freacă între degete până obţineţi o consistenţă asemănătoare pesmetului. Acest pas se poate face şi în robot, doar daţi câteva pulsuri până untul e distribuit şi făina arată că pesmetul, potrivit e-retete.ro.

Se adaugă roşiile tocate mărunt, ceapa tăiată rondele fine, brânza răzuită fin. Se amestecă doar până la distribuirea omogenă. Se face o gaură în centrul făinii şi se adaugă acolo laptele bătut. Cu coada rotundă a unei linguri de lemn se amestecă, începând din centru doar până nu se mai vede făina prin bol. Nu trebuie să aveţi un aluat omogen şi sub nici o formă nu frământaţi cu mâna.

Răsturnaţi aluatul pe masa dată cu făină şi adunaţi cu mâna tot aluatul la un loc, apoi aplatizaţi-l cu mâna ca să obţineţi un disc de cca. 3 cm grosime. Dacă e o idee lipicios aluatul, e în regulă, doar daţi-vă mâinile cu făină în timp ce-l formaţi.

Tăiaţi aluatul în 8 triunghiuri, aşa cum aţi tăia pizza. Folosiţi un cuţit mare, cu lama lată şi tăiaţi ferm, o singură dată, fără să "traumatizaţi" prea tare aluatul. Aşezaţi scones într-o tavă cu hârtie de copt. Ungeţi-le cu puţin lapte bătut (dacă doriţi puteţi presăra şi nişte brânză rasă deasupra) şi daţi la cuptor la 220C (200C cu ventilator), timp de 15-20 minute (până se rumenesc un pic şi când le bateţi sună a gol).

BONUS: Pizza de casă, rețeta. Este cea mai bună

Ingrediente

Pentru aluat:

- 200 ml apă călduţă
- 50 ml ulei
- 1 lingură sare
- 1 lingură zahăr
- 1 plic de drojdie uscată
- făină

Pentru topping:

- 250 g şuncă presată;
- 1 cabanos;
- 5-6 ciuperci;
- 200 g caşcaval;
- 100 g boabe de porumb;
- sos de roşii;
- sare;
- busuioc;
- piper.

Cum se prepară

Se amestecă în maşina de pâine apă, sare, zahăr şi ulei. Se adaugă puţină făină, iar apoi drojdia uscată şi se lasă la frământat. Se adaugă apoi treptat făina până obţinem un aluat de consistență potrivită. Programul durează 1 h şi 30 min, timp în care aluatul este frământat şi lăsat la dospit.

Între timp se toacă mărunt şunca presată, cabanosul, ciupercile, se scurge porumbul de zeamă. Se răstoarnă aluatul pe masa de lucru şi se întinde blatul. Se aşază aluatul în tava unsă în prealabil cu puţin ulei şi se înţeapă în mai multe locuri, scrie gustos.ro.

Se introduce blatul în cuptorul încins în prealabil pentru 10 minute. După 10 minute, se scoate şi se adaugă şunca, ciupercile şi cabanosul şi se mai introduce 10 munute în cuptor. După 10 minute, se adaugă porumbul boabe, caşcavalul, sare, piper, busuioc şi sos de roşii. Se mai lasă 10 minute în cuptor. Se serveşte cu sos de roşii.

Vezi și: Prăjitură cu iaurt grecesc și mere. Rețeta extrem de simplă și răcoritoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel