Pâinea, mai scumpă cu 25% de luna viitoare
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Producătorii din panificație anunță că pâinea s-ar putea scumpi cu 25% începând cu luna viitoare. 

De luna viitoare românii ar putea plăti cu 25% mai mult pentru o pâine, dar și pentru alte produse de panificație, susține România TV. Sindicaliștii trag un semnal de alarmă și spun că această decizie ar putea fi luată din cauza secetei de anul acesta, culturile fiind grav afectate. 

De asemenea, fermierii spun că sunt în imposibilitatea de a-și vinde marfa din cauza pandemiei de coronavirus. Ei cer Guvernului să ia măsuri urgente în spijinul industriei. 

”Astăzi industria alimentară este grav afectată pentru că exporturile sunt blocate, piață HORECA nu mai există, iar piață locală este invadată cu marfă, în special din Polonia, la prețuri sub costurile de producție. Circa 50% din producție nu se poate valorifica și se congelează. Din păcate, producția nu se poate opri când discutăm de animale vii, iar spațiile de congelare nu sunt suficiente. Multe fabrici construite pe fonduri europene au fost sau vor fi închise din cauza scăderii cererii de produse”, anunță fermierii printr-un comunicat din partea Sindalimeta, Sindicatul din industria alimentară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel