Pâine rapidă cu bicarbonat, reţeta irlandeză fără drojdie
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Avem pentru tine reţeta perfectă: pâine irlandeză cu bicarbonat, fără frământare. Ai nevoie doar de câteva ingrediente!

Aceasta este o reţetă uşoară, ce necesită doar câteva ingrediente. În plus, nu e nevoie de frâmântare. Vei savura rapid e felie de pâine caldă unsă cu unt! Aceasta este celebra Irish Bread sau Soda Bread, adică pâine irlandeză cu bicarbonat. 

Ingrediente

400-450 g făină albă (sau amestec făină albă şi integrală)

½ linguriţă bicarbonat

½ linguriţă linguriţă praf de copt

1 linguriţă sare grunjoasă

1 linguriţă zahăr

250 ml lapte bătut

50-70 ml apă

Într-un bol, amesteci toate ingredientele uscate. Adaugi apa şi laptele lapte bătut şi omogenizezi amestecul. Nu trebuie să frămânţi, ci doar să omogenizezi, chiar dacă aluatul e uşor lipicios.

Transferi pe masa bine presărată cu făină şi modelezi rapid o pâine rotundă (nu frămânţi!). O crestezi în cruce, apoi o pui într-o tavă cu hârtie de copt şi o laşi la dospit 45 de minute.

Preîncălzeşti cuptorul. Coci pâinea 35-40 de minute, la foc mediu (170-180 ℃).

Ce minuni poate face o felie de pâine cu brânză

Puțini știu, dar există o legătură directă și starea de bine. Prin urmare, dacă ne dormim să fim mai fericiți, putem obține acest lucru din alimentație. Nutroționistul Mihaela Bilic a explicat care sunt pricipalele alimente care au un asemenea efect asupra organismului nostru. Spre exemplu, pâinea cu brânză are efect antidepresiv, iar ciocolata ne oferă bună dispoziție, la fel și banana.

"V-ați simțit vreodată vinovați că mâncați o bucățică de ciocolată? Să nu vă simțiti vinovați, pentru că este sănătos. Ciocolata e alimentul premium când vine vorba de buna dispoziție. Există o legatură între mâncare și starea de bine.

Triptofanul este un aminoacid prezent în alimente și care, în organism, se transformă în serotonină. Serotonina este un neurotransmițător, care dă stare de bine. Triptofanul se transformă în serotinină.

Efect antidepresiv

Haideți să explicăm mecanismul prin care pâinea cu brânză are efect antidepresiv. Serotonina liniștește, dopamina agită. Cele două substanțe sunt în alimente cu proteine. Când asociem glucidele lente cu proteine, apare miracolul. Glucidele determină secreția de insulină și insulina dă cale liberă triptofanului.

Citeşte mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel