Pâine pe piață, făcută după rețete din comunism. Era mai bună și mai sănătoasă
Începând de luna viitoare, brutarii vor scoate pe piaţă mai multe sortimente de pâini făcute după reţete din comunism, care nu conțin amelioratori.
"Începând cu 1 noiembrie vom lansa pe piaţă mai multe sortimente de pâine mai specială, premium, care vor fi realizate după reţete vechi de acum 30 de ani. Având adaosuri de zahăr, lapte şi grăsimi, aceste pâini vor fi mai scumpe decât cele clasice. Reţetele de pâine de dinainte de 1989 erau mai bune şi mai sănătoase decât cele de acum, erau mai naturale, pentru că nu conţineau amelioratori", a spus Aurel Popescu, preşedintele patronatului din industria panificaţiei Rompan şi proprietarul unei fabrici de pâine, citează Mediafax.
Noile tipuri de pâine vor fi însoţite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care să ateste că respectă reţetele vechi şi că nu conţin amelioratori.
Potrivit oficialului patronatului, vor exista mai multe sortimente de pâine, albă, semialbă, neagră sau cu cartofi, precum și pâine cu secară, dar și franzela București.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News