Toată lumea vrea să mănânce delicios și sănătos. Dar care este cea mai bună pâine pentru organism. Unii nutriționiști susțin că ar trebuie să consumăm mai multă pâine albă, iar alții - de secară.
Dar ce fel de pâine este cea mai bună pentru digestie? Majoritatea nutriționiștilor votează în favoarea pâinii de secară, care are un nivel mai ridicat de fibre, vitamine, aminoacizi și oligoelemente.
O astfel de pâine îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv și a intestinelor și, de asemenea, ajută la curățarea colonului. Ca urmare a normalizării tractului digestiv, o astfel de problemă precum constipația va dispărea. În același timp, pâinea de secară mai puține calorii, datorită conținutului scăzut de carbohidrați și amidon. Prin urmare, cei care țin o dietă, ar trebui să consume pâine de secară.
Leguma care te poate băga în spital. Românii o preferă, deși este mai periculoasă decât hamburgerii
În ciuda faptului că pâinea de secară este, de multe ori, mai sănătoasă decât pâinea albă, nu poate fi consumată de toată lumea. Persoanele care au o aciditate ridicată și ulcer ar trebui să reducă consumul de pâine de secară.
Pâinea de secară are un conținut ridicat de fibre alimentare, ceea ce poate agrava ulcerul. În plus, consumul în exces poate provoca arsuri la stomac și flatulență.
Chiar și o persoană cu un sistem digestiv sănătos trebuie să controleze consumul unui astfel de produs. Așadar, pentru persoanele care nu au un stil de viață activ, 150 de grame de pâine de secară vor fi suficiente, pentru persoanele active - 300 de grame. Persoanele care efectuează muncă fizică grea pot mânca chiar și 500 de grame de pâine de secară pe zi.
Îndulcitorii fără zahăr, revizuiți de OMS. Pe termen lung, pot duce chiar la boli de inimă sau deces
Făina de secară conține mai puțin gluten decât făina de grâu, motiv pentru care pâinea este mai densă și nu crește la fel de mare ca pâinea obișnuită pe bază de grâu. Cu toate acestea, având în vedere că are gluten, nu este potrivită pentru persoanele cu boală celiacă sau sensibilitate la gluten.
Pâinea de secară este bogată în fibre și are un profil nutritiv impresionant. Acestea fiind spuse, compoziția exactă depinde de cantitatea de făină de secară utilizată, pâinea de secară mai închisă conținând mai multă făină de secară decât soiurile mai deschise.
Mihaela Bilic: Bacteriile ne influențează silueta și sănătatea
O felie de pâine de secară furnizează următorii nutrienți:
Calorii - 83,
Proteine - 2,7 grame,
Carbohidrați - 15,5 grame,
Grăsime: 1,1 grame,
Fibre - 1,9 grame,
Riboflavină - 8,2% din doza zilnică recomandată,
Vitamina B6 - 7,5% din doza zilnică recomandată,
Fier - 5% din doza zilnică recomandată.
Pâinea de secară poate fi consumată în fiecare zi, dar cu moderație, ca să nu dăuneze sănătății.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă
- Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț / Update: Există riscul ca focul să se extindă / foto în articol