Ingrediente
- 1 lingură chives tocat
- 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
- 1 cățel usturoi
- 125 g mozarella proaspătă
- 50 g migdale măcinate
- 2 linguri cremă de brânză
- 2 lingurițe pudră de usturoi
- 1 vârf de cuțit de drojdie uscată
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 1 lingură parmezan ras
- 2 linguri ulei de măsline
Cum se prepară pâinea cu usturoi, în varianta keto
Mozarellla se taie bucăți mici sau se dă pe răzătoare. Se amestecă cu migdalele, crema de brânză, pudra de usturoi, drojdia și sare. Se introduce amestecul în cuptorul cu microunde pentru 1 minut la putere maximă., potrivit retete.unica.ro. Se scoate din cuptor și se amestecă. Oul se bate bine și se adaugă peste amestecul de mozarella și migdale.
Se preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Pe o tavă de cuptor se pune o foaie de copt și se întinde amestecul pentru pâine cu usturoi (18×12 cm și o grosime de aproximativ un deget). Într-un castron se amestecă usturoiul tocat, pătrunjelul, frunzele de chives, uleiul de măsline și parmezanul.
Cu ajutorul unei lingurițe se adaugă amestecul de ierburi peste amestecul din tavă. Se coace 15 minute la 190 grade Celsius cu căldură sus și jos. După ce se coace, se lasă la răcit câteva minute înainte de a fi tăiată în dreptunghiuri.
BONUS: Pâine marocană. Rețeta lui Chef Hadad
Ingrediente
- făină
- zahăr
- sare
- drojdie
- apă
- ulei de măsline extravirgin
Cum se prepară
Ingredientele, fără ulei, se amestecă la un loc și se lasă la crescut o oră și jumătate. Se formează bile de mărimea unei mingi de golf și se mai lasă o oră și jumătate la crescut. Se întinde aluatul ca pentru o pită și se dă la cuptor la 320 grade (ca pentru pizza), timp de 4 minute, scrie chefjosephadad.ro. Cuptorul trebuie să fie foarte fierbinte, ca să crească rapid și să facă crustă și înăuntru să fie pufoasă. La sfârșit, fiind fierbinte, se unge cu ulei de măsline.
Vezi și: De ce să pui pâine uscată în oala în care fierbi varza. Trucul gospodinelor cu experiență
Idee pentru masa de prânz. Cori Grămescu, rețeta: A fost gata în 25 de minute!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț / Update: Există riscul ca focul să se extindă / foto în articol
- Cum e corect: Paște sau Paști. Mulți români credeau că zic greșit