Data actualizării:
Data publicării:

Pâine cu usturoi. Rețeta keto

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Shameel mukkath)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Shameel mukkath)

Pâinea cu usturoi este absolut delicioasă și se prepară foarte ușor. Iată rețeta în varianta keto.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

- 1 lingură chives tocat
- 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
- 1 cățel usturoi
- 125 g mozarella proaspătă
- 50 g migdale măcinate
- 2 linguri cremă de brânză
- 2 lingurițe pudră de usturoi
- 1 vârf de cuțit de drojdie uscată
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 1 lingură parmezan ras
- 2 linguri ulei de măsline

Cum se prepară pâinea cu usturoi, în varianta keto

Mozarellla se taie bucăți mici sau se dă pe răzătoare. Se amestecă cu migdalele, crema de brânză, pudra de usturoi, drojdia și sare. Se introduce amestecul în cuptorul cu microunde pentru 1 minut la putere maximă., potrivit retete.unica.ro. Se scoate din cuptor și se amestecă. Oul se bate bine și se adaugă peste amestecul de mozarella și migdale.

Se preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Pe o tavă de cuptor se pune o foaie de copt și se întinde amestecul pentru pâine cu usturoi (18×12 cm și o grosime de aproximativ un deget). Într-un castron se amestecă usturoiul tocat, pătrunjelul, frunzele de chives, uleiul de măsline și parmezanul.

Cu ajutorul unei lingurițe se adaugă amestecul de ierburi peste amestecul din tavă. Se coace 15 minute la 190 grade Celsius cu căldură sus și jos. După ce se coace, se lasă la răcit câteva minute înainte de a fi tăiată în dreptunghiuri.

BONUS: Pâine marocană. Rețeta lui Chef Hadad

Ingrediente

- făină
- zahăr
- sare
- drojdie
- apă
- ulei de măsline extravirgin

Cum se prepară

Ingredientele, fără ulei, se amestecă la un loc și se lasă la crescut o oră și jumătate. Se formează bile de mărimea unei mingi de golf și se mai lasă o oră și jumătate la crescut. Se întinde aluatul ca pentru o pită și se dă la cuptor la 320 grade (ca pentru pizza), timp de 4 minute, scrie chefjosephadad.ro. Cuptorul trebuie să fie foarte fierbinte, ca să crească rapid și să facă crustă și înăuntru să fie pufoasă. La sfârșit, fiind fierbinte, se unge cu ulei de măsline.

Vezi și: De ce să pui pâine uscată în oala în care fierbi varza. Trucul gospodinelor cu experiență

Idee pentru masa de prânz. Cori Grămescu, rețeta: A fost gata în 25 de minute!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel