Data publicării:
Pâine cu dovlecei: o rețetă originală și savuroasă
Această rețetă de pâine este ideală, deoarece aluatul este foarte fraged și gustos.
Pâinea este cu adevărat delicioasă, iar dovleceii îi vor spori gustul.
Ingrediente:
făină - 500-600 grame,
zahăr - 2 lingurițe
dovlecei tineri mici - 4 bucăți,
ceapă - 1 bucată,
drojdie uscată - 1 plic de 11 grame,
ulei vegetal - 2 linguri,
un gălbenuș,
1 lingură de lapte,
sare și piper negru măcinat - după gust.
Prepararea rețetei
Dovleceii spălați și uscați se dau prin răzătoarea grosieră. Dovleceii se sărează și se pun într-o strecurătoare până se scurge excesul de lichid. Ceapa se taie în cuburi mici.
Într-un bol se amestecă făina, drojdia, sarea, zaharul și puțin piper negru. Apoi se adăugă 2 linguri de ulei vegetal și se amestecă bine.
Congelează castraveți proaspeți pentru iarnă: gustul, aroma și textura lor vor înnobila orice salată
Urmează dovlecelul ras și ceapa tocată mărunt. Adăugați apă caldă și frământați aluatul. Cantitatea de apă poate fi diferită: totul depinde de cât de suculenți sunt dovleceii. Frământați bine aluatul până devine uniform și elastic.
Aluatul se acoperă cu folie, apoi cu un prosop și se pune într-un loc cald, ferit de curenți de aer, pentru 2 ore. Timpul de creștere a aluatului depinde de calitatea făinii și a drojdiei.
Tartă parfumată cu prune dintr-un aluat neobișnuit: surprinde-ți familia și prietenii
Frământați din nou aluatul după ce a crescut și formați pâinea, pe care o așezați pe o tavă de copt unsă cu ulei.
Faceți tăieturi deasupra pâinii, acoperiți-o cu o folie și lăsați-o la dospit aproximativ 40 de minute, până își dublează volumul.
Coaceți pâinea în cuptor, la 180 grade, timp de 30-40 de minute. Dacă blatul începe să se rumenească mai devreme, acoperiți pâinea cu hârtie pergament înmuiată în apă.
Scoateți pâinea din cuptor, ungeți-o cu un gălbenuș, bătut cu lapte și puneți-o pe un grătar să se răcească. Poftă bună!
BONUS. Clătite olandeze, un mic dejun delicios și rapid, care va fi îndrăgit de întreaga familie
Clătită olandeză, cunoscută sub numele de clătită germană, nu are nicio legătură cu Olanda. Mai mult, Statele Unite sunt considerate locul nașterii acestui fel de mâncare neobișnuit.
Acest desert simplu se face într-o tavă de fontă și se servește fierbinte. Clătita olandeză a fost servită, pentru prima dată, de clienții restaurantului Manca's Cafe din Seattle. Acest desert a fost servit, în anii 1940, iar numele a fost inventat de fiica proprietarului, Victor Manke.
Clătita este perfectă pentru a fi servită la micul dejun sau poate deveni un desert cu drepturi depline.
Ingrediente pentru o forma de 22-24 cm:
2 ouă,
200 ml lapte călduț,
3 linguri de făină de grâu,
3 linguri de ulei vegetal,
1 lingură de unt topit,
1 lingură de zahăr vanilat,
1 lingura zahăr pudră,
50 grame de căpșuni sau fructe de pădure,
1 banană,
suc de lămâie
praf de sare.
Timp de preparare: 30 minute.
Rețeta pas cu pas
În primul rand, puneți tigaia cu diametru 22-24 cm într-un cuptor preîncălzit la 220°C ca să se încingă bine. Procesul va dura aproximativ 10 minute. În acest timp, pregătiți aluatul.
Ciuperci marinate, crocante, delicioase și sățioase: aperitivul poate fi consumat chiar a doua zi
Puneți ouăle într-un castron, adăugați praful de sare și zahărul vanilat. Bateți ouăle cu un mixer electric sau un tel. Adăugați laptele cald și amestecați din nou bine. Cerneți făina în bol și frământați aluatul.
Înghețată cu apă, savuroasă și autentică. Nu vei simți nicio diferența de cea tradițională cu lapte
Fructele trebuie tăiate. În această rețetă se folosesc bananele și căpșunile. Opțional, puteți adăuga zmeură, coacăze, afine, mere și chiar fructe uscate. Principalul lucru este să cunoașteți măsura în cantitate, astfel încât aluatul să crească în timpul coacerii.
Turnați uleiul în tigaia încinsă, apoi adăugați aluatul. Pune fructele deasupra. Coaceți clătita în cuptor, pentru 15-20 minute, la 220°C. În timpul procesului de coacere, clătitele se ridică neuniform, da așa și trebuie să fie. Când crusta deasupra este aurie, clătita olandeză poate fi scoasă din cuptor.
Ceapă roșie murată: o rețetă foarte rapidă, dar savuroasă. Toată lumea îți va cere rețeta
Conform tradiției, turnați deasupra clătitele unt topit, stropiți-o cu zeamă de lămâie și zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News