Pădurea amazoniană din Brazilia, nivel uriaş al defrişărilor
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 19 noi 2019, 02:59
WhatsApp
Defrişările din pădurea tropicală amazoniană din Brazilia au atins în acest an cel mai înalt nivel din ultimii peste zece ani, conform datelor guvernamentale prezentate luni, care confirmă o accentuare a acestui fenomen sub conducerea preşedintelui de extremă dreaptă, Jair Bolsonaro, informează Reuters. 

Institutul naţional de cercetare spaţială din Brazilia (INPE) a anunţat că suprafaţa despădurită a ajuns la 9.762 de kilometri pătraţi, o creştere cu 29,5% în 12 luni, până în iulie 2019. Este cel mai grav nivel al defrişărilor înregistrat după 2008, ceea ce creşte presiunea asupra politicii de mediu a lui Bolsonaro care favorizează dezvoltarea economică în regiunea amazoniană.

Ministrul mediului, Ricardo Salles, a declarat reporterilor, în cadrul unei informări de presă asupra acestor cifre, că Brazilia va desfăşura în acest sens o serie de măsuri, printre acestea numărându-se accelerarea eforturilor de combaterea a defrişărilor, un fenomen în creştere, asistate de imaginile satelitare de înaltă rezoluţie, scrie Agerpres. 

Salles a precizat că va avea o întâlnire, miercuri, cu guvernatorii statelor amazoniene pentru a discuta pe marginea tacticilor abordate în continuare pentru combatere defrişărilor, adăugând că cifrele demonstrează că este nevoie de o nouă strategie şi că oportunităţile economice sustenabile trebuie dezvoltate în regiune. Pădurea Amazoniană este cea mai mare pădure tropicală din lume şi este considerată o zonă-cheie în lupta împotriva schimbărilor climatice datorită cantităţilor considerabile de dioxid de carbon din atmosferă pe care le absoarbe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?